Bedelli askerlikte rakamlar belli oldu: Yaş 25, bedel 15 bin TL

Bedelli askerlikte rakamlar belli oldu: Yaş 25, bedel 15 bin TL

Bedelli askerlikte rakamlar belli oldu: Yaş 25, bedel 15 bin TL, askerlik süresi 25 gün olacak.

Bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmesi az önce yaşandı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği bedelli askerlik ile yaş ve fiyat aralığı belirlendi. Son dakika gelen bilgilere göre bedelli askerlik kriterleri belirlendi. 24 Haziran seçimlerinden sonra en çok merak edilen konuların başında bedelli askerlik geliyordu. Bugün yapılan görüşmeler sonucunda milyonların merakla beklediği bedelli askerlik yaş ve ücreti netleşti. Peki bedelli askerlik yaşı kaç? Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik ile ilgili kanun teklifi bugün komisyona sunulacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan gazetecilere yaptığı açıklamada bedelli askerlik teklifi ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Turan yaptığı açıklamada '25 yaş, 15 bin TL ücret ve 25 gün askerlik süresi olacak' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin bugün Meclis Başkanlığına sunulacağını bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Turan, bedelli askerlik düzenlemesinde, 25 yaş sınırı, 25 gün askerlik süresi ve 15 bin lira bedel öngörüldüğünü bildirdi.

TORBA YASAYA EKLENDİ

"Bugün torba yasa gündeme geldi. Ekim ayında Meclis'in açıldığında gündeme geleceğini düşündüğümüz bedelliyi de bu yasaya ekleme kararı aldık.  Bugün bir kaç saat içerisinde kanunu Meclisimize, Plan Bütçe'ye gönderiyoruz. Ümit ediyorum bir an önce toplanacaktır, bu hafta komisyon aşamaları biterse, haftaya da nihayete erecektir. Biz AK Parti olarak hangi vaadimizi, talebimizi ihmal ettik ki bunu edelim?

5 MİLYONDAN FAZLA İNSAN BEKLİYOR

Ben sizin aracılığınızla gençlerimize, bedelli bekleyen tüm vatandaşlarımıza bu müjdeyi vermek istiyorum. Askerlik ruhuna yakışan bir adımı atmak bizimi için bir görevdi. İstiyoruz ki, profesyonel askerliğe geçişin bu bir adımı olsun. Bugün 5 milyondan fazla bunu bekleyen insanımız var. Çok büyük bir yığılma var.

YAŞ 25, ÜCRET 15 BİN TL, 25 GÜN ASKERLİK YAPILACAK

Kulis bilgisi, duyuma buna gerek yok. Biz şeffaf insanlarız. Yeni gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim. 25 yaş ve 15 bin TL ön görüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Çalışmalar takdir, komisyonundur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.