Bayramda, Cilo-Sat Dağları'na tırmandılar

Bayramda, Cilo-Sat Dağları'na tırmandılar

Bayram tatili için Hakkari’ye gelen bir grup dağcı, Cilo-Sat Dağları ve Gölleri ile Spixane ve Bay Yaylasında kamp kurdular. 7 günlük kampta değişik dağlara zirve tırmanışı yapıldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Zirve Dağcılık Temsilciliği'nin organizasyonuyla bir araya gelen 21 dağcı, her mevsim ayrı güzelliklere sahip olan Sat Dağlarına ve Hakkari merkeze yakın Kato sıra dağlarının Hakkari Bay Köyü Şıne zirvesine tırmanış yaparak zirve yaptılar.

Zirve Dağcılık Genel Başkanı ve Dağcılık Federasyonu Disiplin Kurulu üyesi Orhan Kozan başkanlığında Türkiye’nin en büyük dağcılık kulübü olan Zirve Dağcılık Kulübü şube başkanları, temsilcileri ve üyelerinin katıldığı tırmanışta, dağcılar Hakkari dağlarına olan hayranlıklarını gizleyemediler.

Faaliyet ile ilgili bilgi veren Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan, Zirve Dağcılık olarak Hakkari dağlarını önemsediklerini belirterek, “Ülkemizin Alpleri Cilo ve Sat dağlarıdır. İlk olarak 2011 yılında geldiğimiz bu dağlara, sonrasında bir çok defa daha geldik. Kulüp olarak Hakkari dağlarını tırmanışlara açılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Zirve Dağcılık Marmaris Şube Başkanı Şengül Ünsal ise Hakkari dağlarının ve doğasının eşsiz güzellikte olduğunu söyledi. 

Bayram tatili boyunca tırmanış için kente gelen dağcılar getirdikleri kitap ve oyuncakları köylerdeki çocuklara dağıtarak onların bayramlarını kutladı.

Tırmanış ve gezi faaliyetine rehberlik ve ev sahipliği yapan Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı ve Zirve Dağcılık İl Temsilcisi Hacı Tansu ise, bu tür faaliyetlerin Hakkari turizmi için çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.