Baykal'dan Bakan Soylu'ya: Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın

Baykal'dan Bakan Soylu'ya: Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın

CHP'li Deniz Baykal İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "kaset kumpası" sözlerine yanıt verdi. Baykal, "Elindeki bilgilerin gereğini İçişleri Bakanı derhal yapmalıdır" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İçişleri Bakanlığı’na bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu’yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim” sözlerine cevap verdi. Baykal, “Elinde kanıt varsa derhal gereğini yapsın” dedi.

‘BENİMLE PAYLAŞACAK DA NE OLACAK?’

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında İzmir’e gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine değerlendiren Baykal, şunları söyledi:

“Sayın İçişleri Bakanı ile bir araya gelip onun bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyarım. Her zaman sayın İçişleri Bakanı bana bilgilerini aktarma imkanına sahiptir. Yalnız İçişleri Bakanı’nın bilgilerini benimle özel olarak paylaşmasına bir gerek yok bence. Elindeki bilgilerin gereğini İçişleri Bakanı derhal yapmalıdır. Benimle paylaşacak da ne olacak?”

‘YEDİ YIL OLDU, HİÇBİR ŞEY YOK’

Yaşananlarla ilgili gözlemler yaptığını ve hükümler verdiğini belirten Baykal, “Ama bu konuda yeni deliler yeni kanıtlar ortaya atılır, gerçekler kendini gerçekten gösterirse, bundan mutluluk duyarım. Ama şu ana kadar bu doğrultuda hiçbir gelişim olmadı, hep kuru laf, boş laf. Yedi yıl oldu, ortada hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

‘DERHAL GEREĞİNİ YAPSIN’

Bakan Soylu’nun elindeki bilgileri açıklamasını isteyen Baykal, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Sayın Bakanın elindeki bilgiler bunu değiştirecek, yeni güvenilir, inanılır, sağlam kanıtlara dayalı bir yargı süreci işletecek durumdaysa neyi bekliyor? Derhal harekete geçsin, derhal gereğini yapsın. Ben ciddi kanıtlara dayanan, siyasi saptırmaya yönelik değil, gerçekleri ortaya çıkarmayı amaçlayan ciddi bir hukuki sürecin başlamasından mutluluk duyarım, bunu sevinçle karşılarım. Bunu birlikte değerlendiririz. Ama şu ana kadar boş sözden bir şey olmadı. Sayın İçişleri Bakanı genç, dinamik, değerli bir bakanımız. Ona başarılı bir siyasi hayat diliyorum. Ama öyle yargının karara bağlayacağı konularda, ilgili bir kişilerin kulağına bir şeyler fısıldayarak aydınlık getirmek mümkün değil, derhal gereğini yapsın. Ben bundan sevinç ve mutluluk duyarım. Kendisine başarılar dilerim.” 

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.