Baydemir ve Irmak'ın vekilliği düşürüldü!

Baydemir ve Irmak'ın vekilliği düşürüldü!

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in milletvekilliği düşürüldü.

HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve halen cezaevinde bulunan Selma Irmak’ın milletvekilleri haklarında kesinleşmiş yargı kararları nedeniyle düşürüldü. HDP milletvekilleri tezkereler bilgiye sunulmadan önce tepki göstererek Meclis genel kurulunu terk etti.

HDP’Lİ VEKİL SAYISI 48’E DÜŞTÜ

Meclis başkanvekili Ahmet Aydın tepkilere karşın kesinleşmiş yargı kararlarıyla ilgili teskereleri Meclis Genel Kurulu’nun bilgisine sundu. Böylece Osman Baydemir ve Selma Irmak’in milletvekillikleri düştü. HDP’nin düşürülen milletvekili sayısı 11’e çıktı, milletvekili sayısı 48’e düştü.

BAYDEMİR: ONUR SERTİFİKAMDIR

Kararı Gazete Duvar’a değerlendiren Baydemir, “Hayırlı olsun. Temsil etmiş olduğum halkın özgürlüğüne, onurlu bir barışa kavuşmasına katkı sunmaya çalıştım. Biz her fırsatta özgürlük, eşitlik için bedel ödenmesi gerekiyorsa halkımız yerine biz bedel ödemeye hazırız demiştik ve bunun için mücadele vermiştik. Demek ki faşizmi rahatsız etmişiz ve bundan dolayı da milletin bize verdiği bir yetki bugün gasp edildi. Bir kez daha bundan sonraki bütün çabam mensubu olduğum halka layık olmaya çalışmaya devam etmektir. Faşizme karşı durmak, özgürlüğü savunmak ve halkımın haklı davasını savunmak benim için bir onurdur” dedi.

Onların okuduğu karar benim onur sertifakımdır, hayırlı olsun” diyen Baydemir sözlerine şöyle devam etti: “Şunu unutmasınlar halkın verdiğini zorbalar asla alamaz. Biz halkımızın hizmetkârıyız eğer halkımızın gönlünde bize bir yer varsa dünyanın en mesut insanlarıyız. Benim için halkımın ne düşündüğü diktatörlerin ve zorbaların ne düşündüğünden çok daha kıymetlidir. Şu anda beni hukuken tasviye ettiler. Siyasi yasaklı konumdayım. Hukuken aday olamam, siyaset yapamam… Onlar öyle sansınlar. Yaşamın, dünyanın neresinden olursak olalım ister zindanda ister başka yerde özgürlük için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. 300 yüz yıl hapsimi istiyorlar. Biz hırsızlık yapmadık, cana kıymadık. Özgürlük, eşitlik adalet istedik. Özgürlük, eşitlik ve adalet için çaba sarf eden bütün canlara selam olsun. Herkesi 24 Haziran’da sandık başında hesap sormaya davet ediyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.