Baydemir: Kürt halkına düşmanlık tezkeresi

Baydemir: Kürt halkına düşmanlık tezkeresi

HDP Grubu adına Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir söz aldı. Baydemir, konuşmasına tutuklu HDP milletvekillerinin isimlerini anarak başladı.

HDP Grubu adına konuşan Osman Baydemir, şöyle konuştu:

"Bu tezkerenin kendisi Kürt düşmanlığıdır. Bu ülkeyi sevenler, düşünenler önce onlar bu tezkereye hayır demelidir. Bütün parlamentoya çağrıda bulunuyorum. Tıpkı 2003 yılında olduğu gibi gelin bu savaş tezkeresine hayır diyelim. Bu düşmanlık tezkeresine hayır diyelim. Gelin Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çeviren, kin politikasına hayır diyelim. Ümmet geleneğinden gelen insanlar var şu anda burada bizi kavim kavim yaratan cenabı Hak değil midir? Mynmar için birlikte gözyaşı dökmek. Ama sıra Kürtlere gelince Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin politikasına geliyor. Yazıktır bu ülkeye yapmayın bu kötülüğü."

CHP'ye çağrı yapan Baydemir, şöyle devam etti.

"Bu parlamento milletlerin kendi kaderini tayin harcının üzerine kurulmuştur. Bağımsızlık ve özgürlük sizin karakterinizse kardeşim dediğiniz Kürt halkı için bu talepler neden çok görülsün. Üstelik referandumla ne kararı alacağı da daha belli değildir. Tek bir çakıl taşı dahi Suriye'de yaşayan Rojova halkı tarafından bütün yapılan kışkırtmalara rağmen bu ülkeye atılmamıştır.

Bu tezkereyi bugün buraya getirmek tehdittir. Sadece Kürtleri tehdit etmiyor, sadece Kürtler incinmiyor. Bu parlamentoda bulunan bütün partilere oy veren Kürtler kendilerine tehdit görüyor. İşte bölünme budur. 

Barış varken savaşı tercih ettiniz. Bu tezkereye evet demek Türk ve Kürt halkının boğazlaşmasına kapı aralamak demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.