Baydemir: Kendi ayranımıza ekşi diyoruz

Baydemir: Kendi ayranımıza ekşi diyoruz

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, DBP'li belediyelerin oluşturdukları yeni bir yaşamın topluma yayılmasını engellemek için kayyumların atandığını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YGSP) tarafından Taksim'de bulunan Hill Otel'de düzenlenen “Fikri Sönmez Yerel Yönetimler Sempozyumu”, “Yerel Yönetimler ve Toplumsal Siyaset” başlıklı oturumla devam etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, Hopa eski Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, Çamlıheşim eski Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp'in konuşmacı olarak katıldığı oturumda ilk olarak Baydemir söz aldı. 
 
Konuşmasına Batman’da 28 gün görevde kaldıktan sonra öldürülen Belediye Başkanı Edip Solmaz ile Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’i anarak başlayan Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olduğu dönemde devreye koydukları deneyimleri paylaştı.

“Her bir tuğla kendisinden önce konuşan tuğlanın üzerine konularak bina yaratılır” diyen Baydemir, faaliyete koydukları projelerde kentin tüm kesimlerinin görüşlerine başvurduklarını söyledi. “Belediye başkanının işi hastane yapmak değil, hastalığı ortaya çıkaran bakteriyi yok etmektir” diyen Baydemir, Diyarbakır'daki Sümer Park projesine değinerek, “Rant alanından kent üniversitesine dönüştürdük” dedi. Baydemir, Sümer Park’ta yaptıkları Güneş Evi'nin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına kadar taşındığını dile getirdi.
 
Hedeflerinin tüm kesimleri aynı pota içerisinde kucaklaştırmak olduğunu söyleyen Baydemir, Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yerel yönetimler bütün inanç, kültür, kimliklerin bir arada özgürce yaşamasıdır” dedi. Baydemir, “Kendi ayranımıza her zaman ekşi diyoruz. İnanıyorum ki buradaki arkadaşlarımızın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından haberi yok” diye konuştu.
  
DBP'li belediyelerin kayyum atanmasına dikkat çeken Baydemir, “Yeni bir yaşamın, yeni bir hayatın mümkün olduğunun, topluma yayılmaması için kayyumlar atadılar. Ama kayyumlara rağmen mutlaka başaracağız. Mutlaka faşizmi yeneceğiz” dedi.
 
Sempozyum, sinevizyon gösterimiyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.