Başkan Neçirvan Barzani Iraklı siyasi liderlerle görüştü

Başkan Neçirvan Barzani Iraklı siyasi liderlerle görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat ziyaretinin ikinci gününde siyasi parti liderleriyle bir araya geldi.

 

Başkan Neçirvan Barzani bugün saat 09:00’da Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim ile bir araya gelmesinin ardından Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Başkanı ve Birleşik Irak Partisi Genel Sekreteri Usame Necafi ile görüştü.

Neçirvan Barzani daha sonra sırasıyla Irak Ulusal Projesi Başkanı Jamal Al-Dhari, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki, Fetih Koalisyonu lideri Hadi El-Amiri ile görüştü.

Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, Başkan Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Neçirvan Barzani'yi bu sabah ofisimize ağırladık. Görüşmede Irak, bölge ve uluslararası alandaki siyasi gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Ülkeyi ve Iraklıları ilgilendiren meselelerin siyasi çekişmelerden uzak tutulması gerektiğinin altını çizen Ammar Hekim, “Irak'ta istikrarı sağlarsak ülke bir o kadar kalkınır, bu da Irak’ın bölgede ve dünyada konumunu yeniden kazanmasına vesile olacaktır” dedi.  

Rûdaw Muhabiri Helkawt Aziz’in aktardığı bilgilere göre, Başkan Neçirvan Barzani, geçtiğimiz hafta Paris ziyaretinin ardından Fransa’nın Irak’a olan destek mesajını Iraklı yetkililere aktardı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Bağdat ziyaretinde, bütçe yasasının hükümleri, 10 Ekim'de yapılması planlanan erken seçim ve bölgelerdeki son gelişmelerin yanı sıra, tartışmalı bölgeler ve Şengal Anlaşmasının uygulanması konuları masaya yatırıldı.

Neçirvan Barzani dün Bağdat’tı ziyaret ederek Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi ile bir araya gelmişti.

Barzani, Bağdat temasları kapsamında Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Yargıç Faik Zidan başkanlığındaki yargıç ve mahkeme başkanı heyeti ile de görüştü.

Görüşmede Neçirvan Barzani, Federal Mahkeme Yasası revizyonu konusunda gösterdikleri çaba ve olumlu rolleri nedeniyle Yüksek Yargı Konseyi ve özellikle de Zidan’ı tebrik etti.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’taki temasları sırasında Fransa ziyaretine ilişkin bilgileri Iraklı yetkililerle paylaştığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.