Başkan Kaşıkçı: Yüksekova'da Bu Hafta İtibari ile bütün kira yardımlarını yatıracağız

Başkan Kaşıkçı: Yüksekova'da Bu Hafta İtibari ile bütün kira yardımlarını yatıracağız

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçeye gelen Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İLLER Bankası yetkilileri ile ve İhaleyi alan yetkili firma yetkilileri ile yemekte buluştu.

Verilen yemeğe, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İLLER Bankası yetkilileri ile İhaleyi alan yetkili firma yetkilileri, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk ve Yüksekova Belediye Başkan yardımcısı Bayram Özcan Katıldı.

Yemekte gazetecilere açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeni bir yapılanma içinde olduğunu belirtti.

Tüm kurumların ihtiyaçları en hızlı şekilde karşılamak için yoğun bir çaba içinde olduğunu belirten Kaşıkçı, Düzde belediyesinden bir heyetin geldiğini ifade ederek, "Yüksekova'da belediyecilik anlamında neler yapabiliriz? Onun görüşmesini yapıyoruz. Şuanda evimde çeşmeden bir bardak su içemiyorum. Bu bizim insanımıza yapılan bir hizmet değildir. Onun için iller bankası ve DSİ, bir proje çalışması başlattılar. Projede suyun ihalesi yapıldı. Dün sahadalardı, bugün de yine sahada olacaklar. Şuan kar olmazsa hemen su çalışmasına başlayacaktık" diye konuştu.

23492

Karların erimesiyle beraber su çalışmalarına başlanacağını dile getiren Kaşıkçı şunları ifade etti:

"Yüksekova hem kaynaktan hem de barajdan arıtılmış şekilde suya kavuşacak. Şuanda 15 kuyudan su veriyoruz. Doğrudan şebekelere veriyoruz. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. İnşallah bir aksama olmazsa 2017'de su işini bitireceğiz. Yine karayolları ihalesini yaptı. Yaklaşık 80 kilometre sıcak asfalt dökülecek. Yolu 8 metre ve üzerindeki tüm mahallelerimizin yolu sıcak asfalt olacak. 2017-2018'de farklı bir Yüksekova olacak. Farklı bir hizmet alanı olacak. Yüksekova'nın geleceği aydınlık olacak. Artık çamurla buluşan bir Yüksekova değil, çocuğunun parkta oynadığı, insanının caddesinde rahat yürüdüğü, çamuru görmeden, yağmur suyunu görmeyen bir Yüksekova yaratacağız”

“Yeter ki insanımızın canına hiçbir şey olmasın. Bu insanımız hizmete, en güzeline laik. Bizde en güzelini yapmak üzere insanımızın hizmetinde olacağız. Kanalizasyon çalışmalarında yine aynı şekilde proje çalışmaları bitti, ihale sürecindedir, yakın zamanda yine bir araya geleceğiz. Her projenin yer teslimini yapacağız. Bu zamana kadar söylediğimiz Bütün projelerle ilgili mart ayında yere kazmayı vuracağız. Şimdiye kadar başlamamamızın sebebi ilçemizde geçen çetin kış şartlarıdır. Nisan ayı bizim için hizmet ayı olacaktır. Yüksekova'nın farklı bir yönünü ortaya çıkaracağız”

23493

Bu Hafta İtibari ile bütün kira yardımlarını yatıracağız

“İlk Geldiğim zaman baktım bu kira yardımlarıyla ilgili bir aksama olmuş. Bu hafta itibariyle bütün kira yardımlarını insanımızın hesaplarına aktaracağız. Yine baktığımız zaman esnafımızın zararlarıyla ilgili dosyalar hazırlanmıştı. Zarar tespit komisyonunda ise bir kısmı tamamlanmıştı ve imza aşamasında olduğduğumuz için esnaflarımızdan imzalarını alıyoruz. Bu süreç tamamlandığı zaman hesaplarına aktarılacaktır. herhangi bir kaydı olmayan ama burada esnaf olanlarla ilgili bir sıkıntı vardı. Onuda aşıyoruz şimdi onunla ilgili yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Aynı şekilde küçük esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz zararlarının ödenmesiyle ilgili de bu bir aylık sürede bir çözüm getireceğiz”

ilçemiz sporcuların yetiştirildiği bir ilçe

"Bizim görevimiz kurumlar arası koordineyi koordinasyonu sağlamak. Düzce belediyemizle,diğer belediylerimizle, Devlet Su İşleri Müdürlüğümüz, İLLER Bankası Müdürlüğümüz Karayolları Müdürlüğümüz ve sayamadığımız bir çok kurumuzla birlikte çalışmalarımız sürecektir. Burada Mutlaka bir Fen lisemizin olması gerekiyor. Sadece kızlarımızın okuyabileceği bir Anadolu Lisesinin olması gerekiyor. Ayırca ilçemiz sporcuların yetiştirildiği bir ilçe. Özellikle Kayakta milli sporcularımızın olduğu bir ilçe. Mesleki Spor Lisesinin olması noktasındaki raporlama sürecimiz başladı. Önümüzdeki dönemde de inşallah bunları ilçemize kazandıracağız"

23494

Bizim Temel görevimiz…

“İnsanımızın zerre kadar bir zararı varsa oda telafi edilmesi. İnsanımızın bundan sonraki bütün yaşantısını daha güzel bir Yüksekova'da yaşamasını sağlamaktır. Bu suyundan kanalizasyonuna, eğitiminden sağlığına her şeyi daha güzel olacaktır. Üniversiteye, TEOG'a hazırlanan bütün çocuklarımıza kitaplarını yaprak testlerini ulaştırdık, bu hafta karneleriyle birlikte ulaşacak. İlk geldiğim zaman bütün sınavlara girecek 4275 öğrencimize bizzat yazdığım mektuplarla onları daha motive ve mutlu ederek bu ülkenin geleceği için çalışmaları konusunda gayretli olmaları konusunda samimiyet ifadelerimi mektuba döktüm Ve onlara ulaştırdım. İnşallah gençlerimize ve çocuklarımıza faydalı olmuştur. Bizim bütün sevdamız bu kavgamız, gençlere bu yeni nesile ülkemize ve Yüksekova'nın güzel bir geleceği olması yönünde temeller atmak içindir. Attığımız temellerden bir tanesi su ve eğitim'le ilgilidir. Mutlu yarınlar için gençlerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte olacağız” dedi.

.23495

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.