Başkan Gür, O iddialar hakkında suç duyurusunda bulunduk

Başkan Gür, O iddialar hakkında suç duyurusunda bulunduk

TÜGVA Hakkari İl Başkanı Mustafa Can'a ait iki ses kaydında, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür'e her ihale için verilen rüşveti iddia ederken, Gür, iddiaları reddederek Can hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve ilçelerinde, AK Partili yöneticilerin aldığı rüşvet ve ihalelerdeki yolsuzluklar iddia edildiği dair çıkan ses kaydı konuşuluyor. Yüksekova İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Can'a ait olduğu iddia edilen 2 ayrı ses kaydında, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ve iş insanı N.S.’nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin ihalelerde ve atamalarda rüşvet alıp verdikleri iddia ediliyor. Söz konusu durum, Ak Parti Gür'ün, ses kayıtlarını yayan kişiler hakkında yaptığı şikayet sonrası gündeme geldi.  

BAŞKAN GÜR: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Ses kaydında her ihale karşılığında rüşvet aldığı iddia edilen Ak parti İl Başkanı Emrullah Gür 10 ocak çalışan Gazeteciler günü dolaysıyla basın mensuplarına toplantı düzenledi. Toplantıda Basın mensuplarına iddialarla ilgili cevap veren Gür, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na 16 Aralık 2020 tarihli suç duyurusunda, Twitter hesapları üzerinden ses kayıtlarını paylaşan "T.C Vatandaşı (TCVatan21025983)" ve "Zeynell (Zeynell61463828)" kullanıcıların "hakaret", "iftira" ve "hedef gösterme" suçlamalarıyla cezalandırılması talep ettiğini belirtti.

Ayrıca Mustafa Can'ın da aralarında bulunduğu ses kaydında yer alan kişilerin tümü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gür, şunları söyledi: "Bizimle alakası olmayan birileri aralarında konuşmuş, bizi musallah etmişler. Biz gerekli yasal işlemleri başlattık. Herkes hesabı yargıda verecek. Bizimle alakalı bir iftira var. Yargı da bunun hesabını en ağır şekilde soracaktır. Hem Mustafa Can hem yanında konuşanlar hem de yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk." 

11-127.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum