Başkan Dündar: Kısa sürede çok iş yaptık

Başkan Dündar: Kısa sürede çok iş yaptık

Hakkari'nin Çukurca Belediyesi Başkanı Ensar Dündar göreve geldikleri 1 buçuk yıllık süre içerisinde ilçede hayata geçirdikleri projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Dündar Çukurca'da el değmedik yer bırakmayacaklarını söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çukurca Belediyesi Başkanı Ensar Dündar, göreve geldiği bir uçuk yıllık dönemdeki icraatlarına ilişkin Hakkari  Objektif Habere açıklamalarda bulundu.

Az maliyet ile çok iş yaptıklarını belirten Başkan Dündar, bir çok alanda ilçenin acil ihtiyacı olan yatırımlara ağırlık verdiğini ve şuana kadar önüne koyduğu hedefleri büyük oranda gerçekleştirdiğini söyledi.

Seçilmeden önce ilçe halkına bir takım vaatlerde bulunduğunu ifade eden Dündar, bu vaatleri yerine getirmek için belediye ekibi olarak geceli gündüzlü çalıştıklarını kaydetti.

Çukurca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Recep Derin ve Su Kanalizasyon Müdürü Mustafa Ertunç ile birlikte ilçedeki çalışmaları denetleyen Dündar, göreve başlar başlamaz işe koyulduklarını belirterek,“Bizim Çukurca’da üst yapı olarak göreve başladığımızda hemen seçim vaadimiz olarak düğün salonu, taziye evi vesaire vaatlerimiz vardı. Ve en önemlisi Çukurca’da seçim sürecinde havuz yapmayı vadetmiştik. Bunun yanında göreve başlar başlamaz çalışmalara başladık. Emniyet ile beraber çok güzel bir havuz yaptık. Havuzun yanında şehir terasımız var. Çukurca’ya hakim bir noktada ve Çukurca ayaklarımızın altında. Aynı bölgede kafeteryamız var. Fırınımız var çok güzel bir alan oluştu. Bu projemizin yüzde 95’e yakını tamamlandı. Çok kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Çukurca halkına taziye evi sözü verdiklerini anımsatan Dündar, ilçeye butik otel yapmaya başladıkları müjdesini de verdi

‘Kısa sürede çok büyük işleri küçük maliyetler ile yaptık’ diyen Dündar,  “Taziye evinin yer problemini çözdük şuanda 3 katının kabasını attık duvarlarını yapıyoruz. Çukurca’da konaklama olarak çok büyük bir sıkıntımız vardı Konut mahiyetinde de 2 blok konutlarımızdan birinci bloğun kabasını bitirdik. Şuanda incesine başladık. Halı sahamız yoktu.  Kısa sürede yapmaya başlayacağız. Yüzme havuzu yapacağız. Kapalı olarak bunun içirişinde saunamız, fitnısımız, hamamımız olacak. Yine aynı alana spor salonu yapacağız. İlçemizin sembolü olan tarihi Kale Evlerinin restorasyon çalışması 7 evde bitme aşamasındadır. Şuanda iç dekorasyonları yapılıyor. Zap Restoranın üstünü butik otel yapıyoruz. Şuanda onun çalışmasında da son aşamaya geldik. Çukurca’da kısa sürede çok büyük şeyler yaptık. Çok küçük maliyetler ile bu işleri yaptık. Yaptığımız işlerden Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları, milletvekilimizin, il başkanımızın katkıları oldu. Bütün bürokrasiye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın valimizin katkısı çok büyük. Çukurca’da kısa sürede çok büyük işler başardık” ifadelerini kullandı.

Başkan Dündar, yaklaşık 15 aydır göreve başladığını belirterek, “15 aydan beri ilçemizde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yeşilçeşme mahallesinin Samo caddesinde yaklaşık 40- 50 yıldır birleştirme yapılmamıştı. Yani Samo caddesi iki kısma ayrılıyordu Vatan caddesinden bir yol geliyordu. Biz çalışmaları hızlandırdık. Vatandaşımız bundan sonra 4 kilometre kat edeceğine 500 metre kat ederek evlerine rahat bir şekilde ulaşabilecek. Şuanda yol düzenleme çalışmasını bitirdik. Kısa bir süre içerisinde bu yolu halkımızın hizmetine açacağız. Bunun yanında bizim Dutluca mahallemiz vardı onunda yıllarca yol problemi vardı. Bu yılda onun yol çalışmasını bitirdik. Şuanda vatandaşımız tarlasına rahatça ulaşabiliyor. Ekimini yaptı. İçme suyunu sulama suyunu hallettik. Ve Çukurca’mızda  her mahallesinde el değmedik bir yer bırakmayacağız inşallah” diye konuştu.

1-20200708074851.jpg2-20200708074851.jpg3-20200708074851.jpg4-988.jpg

5-653.jpg6-468.jpg7-325.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum