Başkan Barzani’den kararname

Başkan Barzani’den kararname

Başkan Mesud Barzani, Asayiş ve Peşmerge Güçleri’nin akıllı kart (biyometrik kart) sistemi için isimlerini yazdırmalarını, aksi halde maaş alamayacaklarını açıkladı.

Mesud Barzani, Asayiş ve Peşmerge Güçleri’ne bağlı tüm personellerin biyometrik sistem için isimlerini yazdırmalarını zorunluğu hale getiren kararnameyi imzaladı.
 
Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, “Bakanlığımız bünyesinde biyometrik sistemli maaş verilmesi ve seçmen kartı süreci başlatıldı” dedi.

Cabbar Yaver, “Sürecin tamamlanmasıyla söz konusu uygulama 70 ve 80’inci Peşmerge Birlikleri’ne maaşının ödenmesiyle başlanacak” ifadesini kullandı. Başkan Mesud Barzani’nin imzaladığı kararnamede, Asayiş ve Peşmerge Güçleri’nden isimlerini yazdırmayan personellerin maaşını alamayacağı belirtildi. Kararnamede, “Bu uygulama bazı memurların çift maaş alımını ve maaş alıp da mesai yapmayan şahısları engellemek, devlet kurum ve kuruluşları içindeki yolsuzluğun önüne geçmek için başlatıldı” denildi.
 
Edinilen bilgiye göre, şimdiye kadar 843 bin maaşlı tespit edildi.
 
Kürdistan Bölgesi’nde memur maaşlarının ödenmesi için getirilen akıllı kart sistemi 10 Ekim 2016’da duyurulmuştu. 31 Ocak’ta Başbakan Neçirvan Barzani’nin başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda, Kürdistan Bölgesi’nde memur maaşlarının ödenmesi için getirilen akıllı kart sistemiyle birlikte ortaya çıkan yolsuzluklar görüşülmüştü. Toplantıda, 789 memurun akıllı karta geçiş yaptığı, müracaat etmeyenlere ise 1 Mart’a kadar süre tanınmıştı.
 
Rûdaw’a konuşan Bakanlar Kurulu Bilgi ve Teknoloji Birimi Başkanı Hiwa Efendi, konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“Akıllı kart sistemine geçiş yapanlar arasında şu ana kadar birden fazla maaş alan çok sayıda memur tespit edildi. Örneğin bir memurun 5 ayrı yerden maaş aldığı otaya çıktı. Sistemin çalışmasıyla birlikte bu tür yolsuzlukları yapan kişilerin isimlerini yayımlayacağız.”
 
Kürdistan Bölgesi’nde şu anda 870 bini aktif, diğerleri emekli devletten toplam 1 milyon 400 kişi maaş alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.