Başkan Barzani: Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz

Başkan Barzani: Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, ABD, BM ve İngiltere'nin bağımsızlık referandumunu erteleme talebini reddetti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini söyledi. Barzani, “Hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz” dedi.

ABD, İngiltere ve BM’nin Erbil’e dün referandumun ertelenmesi için alternatif sunduğu ve bunun gözden geçirildiği açıklandı. Barzani Duhok’un Amedi ilçesindeki referandum etkinliğinde bugün yaptığı konuşmadaysa, “Bize bugüne kadar referandumun önüne geçebilecek bir öneri sunulmadı” dedi.

Iraklı Kürt lider, ABD’nin IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk’un referandumun meşruiyetini sorgulayan açıklamalarına da yanıt verdi. Barzani, “Yalnızca Kürdistan halkı referanduma meşruiyet kazandıracak, dışarıdakiler değil. O yüzden hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.