Başkan Aydın'dan TİS ve kamu çerçeve protokolü açıklaması

Başkan Aydın'dan TİS ve kamu çerçeve protokolü açıklaması

Öz Sağlık-İş Sendikası Hakkari İl Başkanı Naci Aydın TİS ve kamu çerçeve protokolü ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Aydın yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''İşçinin derdine derman olmak için gece gündüz demeden tüm kadrosuyla yolarda olan sendika, Takdir edersiniz ki 950 bin emekçi Taşeron belasından alınıp kadroya geçirildi. Yani 950 bin insanın işvereni bir anda değişti. Eskiden her kurum ya da birim ihale üslüyle şartnameler düzenleyip işçi istihdamına giderdi. Bu çoğu zaman emeğe ve emekçi kardeşlerimiz arasında haksızlığa sebep olurdu. Bunun doğru bir uygulama olmadığını gören Hak-İş camiası ve Hükümetimiz bu gidişata dur deme ihtiyacı duymuştur. Bu haksızlığı ortadan kaldıralım derken önümüze içtihat Yönetmelik, Kanun, Yasa , hata Anayasal sorunlarla karşılaşıldı. Önümüzü açmak için bunları hepsini yeniden düzenlemek gerekir. Tabi ki bu da zaman ister ancak bizim Sendika olarak bir diğer görevimizde sahadan aldığımız sıkıntı ve giderilme yollarını Hükümetlere çalıştaylarımızla yol göstermektir. İlk başladığımız yerin çok ilerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Ancak daha alacağımız yolumuzun olduğunu biliyoruz. Halletmemiz gereken çok başlık var örneğin tayin hakkı, gibi lakin hakkımız olan diğer haklarında yolu birlik beraberliğimizi ve örgütlülüğümüzü kurumaktan geçer. Bilindiği üzere Hak-İş olarak Kamu Çerçeve Protokolünde ilk defa masada olduk. Buda yapılan seyyanen artı zamlarla farkımızı ortaya koyduk. Öz Sağlık-iş Sendikası emekçi arkadaşlarımızın kavgasını iliklerine kadar hissederek sizden aldığı güç ve destekle en üst düzeylerde vermeye hazır olduğuna alın terinin her damlasının hakkı alıncaya kadar sizinle yol yürümeye söz veriyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.