Başkale Ziraat Odası'ndan hasat kontrolü

Başkale Ziraat Odası'ndan hasat kontrolü

Van'ın Başkale ilçesi Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan hasat öncesi çiftçilere ziyarette bulunarak, ürün kaybının olup olmadığını tarlalarda inceledi. Başkan aşkan "Sürekli çiftçimizin yanında olacağız" dedi.

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan kalitenin nasıl olduğunu, sıkıntıların ne olduğunu, biçerdöverlerin nasıl olduğunu, bunlardan memnun olup olmadıklarını ve kontrol etmek için  ziyarette bulunduğu  çiftçilerden bilgi aldı.

İlçe merkezi'ndeki  Göroluk mahallesi'nde hasat yapan  Şehmuz Aslan isimli çiftçiyi ziyaret eden Aşkan, 2016 yılında kuraklık nedeniyle çiftçilerin buğday ekiminde sıkıntı yaşadklarını belirterek şöyle konuştu:

" 2017 yılı çiftçilerimiz açısından biraz daha verimli. Verimi çok yüksek değil,ama  Türkiye geneline baktığımız zaman da çok şükür ki biraz daha iyi. Bunu yerinde tespit için geldik.Gördüğümüz kadarıyla bu yılki hasat çok kötü değil, çok iyi de değil. Ürünlerde  kalite düşüklüğü var. Çiftçilerimize artık sertifikalı tohum, buğday tarlalarını iyi kullanılması. Yabancı ot ile mücadele ilaçlarının kullanılmaları yönünde bilgilendirdik.İnşallah Başkale ilçemizde bu yıl buğday verimi yüksek olur.Buranın geçimi hayvancılık üzerinedir.Bu konuda ciddi çalışmalarımız var.Köylerimizde insanların kalabilmesi için, çiftçilerimize destek verilmesi lazım. Ben bunu defalarca dile getirdim. İŞ-KUR desteği köylerimize de verilmeli. Çobanların sigortalarının verilmesi gerekiyor. İneklerden süt sağımı yapan ev hanımlarına, tarlada çalışan insanlara  benzin fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.