Başkale travertenleri göz kamaştırıyor

Başkale travertenleri göz kamaştırıyor

Başkale'ye bağlı Uludurak, Akçalı ve Dereiçi mahalleleri arasında bulunan doğa harikası travertenler göz kamaştırıyor. 

Van’ın Başkale ilçesine 35 kilometre uzaklıkta Uludurak (Piltanis), Akçalı (Sevkan) ve Dereiçi (Siçanis) mahalleleri arasında bulunan travertenler göz kamaştırıyor. Doğa harikasını her yıl 7’den 70’e yüzlerce kişi ziyaret ediyor. 2300-2400 rakım arasındaki travertenlerin içindeki suyun ağrılara ve yaralara iyi geldiğine inanılıyor. 
 
Özellikle yaz aylarında travertenleri ziyarete gelenler, şifalı suya yalın ayak girerek, pamuğu andıran beyazlıkta dakikalarca geziniyor. Bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyen ziyaretçiler, saatler süren zorlu yolculuğu unutarak travertenlerin güzelliğine dalıyor. 
 
Su sıcaklığının yüksek olduğu travertenlerde kimi havuzlar oluşumunu tamamlarken, kimilerinin ise oluşum aşamasında olduğu görülüyor. Bazı havuzların içinde kireçtaşının erimiş hali göze çarpıyor. Uzun bir stabilize yol sonrası ulaşılan doğa anıtı travertenler, turizme kazandırılmayı bekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.