Başbakan Yıldırım: ABD'yle arka planda kanallar açık

Başbakan Yıldırım: ABD'yle arka planda kanallar açık

Başbakan Binali Yıldırım, 'ABD'yle vize krizi tırmanır mı?' sorusuna, "Tırmanmaz. Kanallar açık, arkadaşlarımız arka planda çalışıyor" yanıtını verdi.

ABD ve Türkiye’nin vizeleri askıya almasının ardından dün hükümet cephesinden sert açıklamalar gelirken, Başbakan Binali Yıldırım akşam saatlerinde verdiği demeçle, tansiyonun düşürüleceğini belirtti.

ABD ile yaşanan vize krizi, dün TBMM’deki grup toplantılarında hem siyasi partilerin hem de devletin zirvesinin gündemindeydi.

Habertürk gazetesinden  Bülent Aydemir’in  “Kriz daha tırmanır mı?” sorusunu yanıtlayan Başbakan “Tırmanmaz” karşılığını verdi.

Yıldırım, “Kanallar açık mı?” sorusu üzerine de “Açık. Arkadaşlarımız arka planda çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise gazetecilerin sorusu üzerine, Astana süreci başladığından beri iki ülke ilişkilerinde bir gerilim olduğunu hatırlatarak, “Popülist yaklaşımlardan uzak durmak lazım. Sağduyu ve itidalle meseleyi çözmek lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.