Başbakan Yıldırım: ABD'nin kafa karışıklığı ortadan kaldırılmalı

Başbakan Yıldırım: ABD'nin kafa karışıklığı ortadan kaldırılmalı

Başbakan Yıldırım, Ankara'da İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'na konuştu. Pentagon ve Dışişleri Bakanı Tillerson'ın açıklamalarını değerlendiren Yıldırım "ABD'nin kafa karışıklığı ortadan kaldırılmalı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde 30 bin kişilik sınır gücü kurma girişimi kurma niyetimiz yok açıklamasını değerlendirdi. Yıldırım “Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor, ABD’nin kafa karışıklığı ortadan kaldırılmalı” açıklaması yaptı.

ABD 30 bin kişilik ‘sınır gücü kurma girişimi’ açıklamasının ardından, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ‘yeni bir ordu’ veya ‘konvansiyonel sınır muhafız gücü’ kurma girişimimiz yok açıklaması yapmıştı. 

Pentagon’dan sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, sınır ordusu kurma niyetinde olmadıklarını söylemişti.

ekran-alintisi-072.png

Ankara’da İl Emniyet Müdürleri Toplantısı’na açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım “Türkiye’nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa Birliği’nin güvenliğini de sağlıyor. Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Birgün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniyor, daha sona ‘biz öyle demedik’ diyor. Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde;

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR

 15 Temmuz ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için bir dönüm noktası olmuştur. O gece, özel kuvvetlerden bütün emniyet görevlilerimiz ve emniyet teşkikatımızın vatansever evlatları büyük bir kahramanlık göstermiştir. Polis üniforması içerisindeki bu terör örgütlerine karşı zor ama bir o kadar da önemli bir mücadeleyi başarı ile yerine getirdiniz. Şehitlerimiz gazilerimiz oldu. Terörle mücadele daire başkanımız Turgut Aslan o gazilerden bir tanesi. Kahramanca mücadele sırasında gazi oldu. Turgut Aslan başkan gittikçe iyi oluyor. Bugün onu aramızda görmekten memnuniyet duyuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.