Başbakan canlı yayında depreme yakalandı

Başbakan canlı yayında depreme yakalandı

Koronavirüsle mücadele konusunda elde ettiği başarılarla dünya gündemde oturan Yeni Zelanda lider Ardern, bu sabah katıldığı bir canlı yayın sırasında depreme yakalandı. Sarsıntı sırasında sakinliğini koruyan, depremin bitmesinin ardından yayına devam ede

Krizlere karşı sakinliğinden hiç taviz vermeyen ve dünya kamuoyunda da büyük beğeni toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, haftayı katıldığı bir canlı program sırasında yakalandığı depremle gündem oldu.

Geonet'e göre Wellington ve yakındaki bölgeler, başkente yakın bir şehir olan Levin'deki 5.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern de o sıralarda parlamento binasında canlı yayında bir röportaj veriyordu.

Deprem sırasında soğukkanlılığını koruyan lider, sunucu Ryan Bridge’ye, "Burada küçük bir deprem yaşıyoruz" diyerek, çevresini kontrol etmeye başladı. Burada oldukça sarsıntı var. Eğer arkamda eşyaların hareket ettiğini görüyorsan. En çok Beehive (Yeni Zelanda Parlamentosu'nda bulunan yürütme bölümü) sallanır" diye konuştu.

​Daha sonra, "Ben iyiyim" diyerek, yayına devam edebileceğini belirten başbakan, "Herhangi asılı bir ışığın altında değilim" diye ekledi.

'Aklıma gelen ilk şey, 'ciddi misin?' oldu'

Ardern daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oda sallanmaya başladığında aklına ilk gelen şeyin "Ciddi misin?" sorusu olduğunu söyledi.

Videosu sosyal medyada kısa sürede viral olan başbakan, canlı yayındaki soğukkanlılığı ile gündem oldu.

15 saniye süren deprem binlerce Yeni Zelandalı tarafından hissedildi.

Öte yandan,  Maliye Bakanı Grant Robertson, Twitter üzerinden,  depremle ilgili "Şu an ihtiyacımız olan şey değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.