Başbakan Binali Yıldırım: Yeni bakanın ne düşündüğünün önemi yok

Başbakan Binali Yıldırım: Yeni bakanın ne düşündüğünün önemi yok

Başbakan Yıldırım, Tillerson'un ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan alınarak yerine Mike Pompeo'nun getirilmesine ilişkinse, "Gelen bakanın Türkiye hakkında ne düşündüğünün bizim için çok fazla önemi yoktur" dedi.

Azerbaycan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, Bakü’ye hareketinden öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, “ABD Başkanı’nın verdiği kararı bizim değerlendirmemiz gereksiz. Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Türkiye’nin kim gelirse gelsin duruşu bellidir, nettir. Gelen bakanın Türkiye hakkında ne düşündüğünün de bizim için çok fazla önemi yoktur. Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki bundan sonra geliştirilebilir” dedi.

‘BAKANLIK ŞEKER FABRİKALARINA TALİP OLMADI’

Yıldırım, Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın şeker fabrikalarına talip olmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Tarım Bakanı sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyeldi. Pancar ekici kooperatifleri bu fabrikaları almak için teklif verebilir, kastedilen budur” diye konuştu.

‘DAHA FAYDALI İŞLERE BAKSINLAR’

Başbakan, CHP’li Milletvekili Haluk Pekşen’in “Seçimler boykot edilmelidir” sözleriyle ilgili olarak, “Anamuhalefet partisi eğer iktidar alternatifiyse boş işleri bırakıp daha faydalı söylemlere yönelmesinde yarar var” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.