Barzani'den dünyaya çağrı: Soykırımın önüne geçin

Barzani'den dünyaya çağrı: Soykırımın önüne geçin

Barzani, 'Halkımız abluka altında' dedi ve başta Kürtler olmak üzere tüm uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Mesud Barzani, Irak ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

ULUSLARARASI KAMUOYUNA

Rudaw'ın haberine göre, Barzani, tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası kamuoyundan, Irak Hükümeti’nin milis güçlerinin desteği ve dış talimatlarla, Kürdistan’ı savaşa çekmesini, ölümlerin yaşanmasını ve ihlallerin önüne geçilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

'HALKIMIZ ABLUKA ALTINDA'

Başkan Barzani'nin açıklamasının devamında şunlar yer aldı: “Kürdistan halkının, barışçıl bir şekilde her halkın meşru ve tabii hakkı olan kendi kaderini tayin etme konusunda isteğini ortaya koymasının ardından, halkımız saldırı, abluka ve toplu cezalandırmayla karşı karşıya kalmıştır." Irak Hükümeti'nin sadece düşüncesini açıklayan bir halkı yasal zorunluluk adı altında cezalandırmaya çalıştığını söyleyen Barzani açıklamasını şöyle sürdürdü: Halkımıza karşı yapılan bu toplu cezalandırma, tüm sınırların ihlali, hukuk ve Irak Anayasası’na aykırıdır. Aynı zamanda, kendi fikirlerini zorla, silah ve savaşla halkımızın üzerinde baskın kılarak, halkımızın onurunu kırmaya çalışıyorlar."

SOYKIRIMIN ÖNÜNE GEÇİN

Yaşanan durumun halkın mahfına yol açtığını dile getiren Barzani, "150 binden fazla kişinin göç etti. Buradan dünyadaki tüm vicdan sahibi halklara, kamuoyuna, özgürlük savunucularına ve tüm aydınlara Kürdistan halkını destekleyerek, soykırım ve yeni katliamların önüne geçilmesi ve aynı zamanda hükümet ve karar mercilerine baskı uygulayarak, Kürdistan halkına yapılan zulmün engellemesini sağlamalarını istiyoruz."dedi.

IŞİD'LE ÇARPIŞMANIN BEDELİ

Hükümetlerin çıkarlarının peşinde olduğunu dile getiren Barzani, " IŞİD’le savaşta tüm dünyanın yerine Kürdistan halkı ve peşmerge bedeller ödedi. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı verildi. Bunun için de Irak hükümetinin milis güçlerinin desteği ve dış talimatlarla, Kürdistan’ı savaşa çekip ölümlerin yaşanmasına ve ihlallere neden olduğu bu durumun önüne geçilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KÜRTLERE ÇAĞRI

Avrupa ve Amerika’daki tüm Kürtlerden çağdaş ve yasal gösteriler düzenleyemelerini isteyen Barzani, "alkımıza karşı yürütülen savaş ve kuşatmayı en kısa zamanda durdurmasını talep etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Kürdistan halkının mazlum sesini barışçıl bir şekilde dünyaya duyurmalarını istiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.