Barzani ve İbadi Paris'te bir araya gelecek

Barzani ve İbadi Paris'te bir araya gelecek

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Irak Başbakanı Haydar Abadi, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un arabuluculuğunda bir araya geliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Kürdistan’daki referandum sonrası gerilen Bağdat-Erbil ilişkilerinde arabuluculuk teklifine her iki taraftan olumlu yanıt geldi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, yazılı bir açıklama yaparak Macron’un arabulucuk teklifini ve Paris’e davetini kabul ettiklerini açıkladı.

Macron’un, Fransa’nın arabuluculuk teklifini ünlü Fransız filozof Henry Levy aracılığıyla Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’ye ilettiği Başkan Barzani’nin de teklife sıcak baktığı bildirildi.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Irak Başbakanı Abadi’nin önümüzdeki hafta Paris’e giderek Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un arabuluculuğunda bir araya gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.