Barzani: Suriyeli Kürtler için endişeliyim

Barzani: Suriyeli Kürtler için endişeliyim

Kürdistan Demokratik Partisi'nin Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de üst düzey bir Amerikan heyetini ağırladı. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alınırken, Barzani'nin 'Suriyeli Kürtlerin geleceği konusunda endişe beyan ettiği' açıklandı.

Türkiye’nin Suriye’de, ABD’nin ortaklık içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgelere harekât düzenleme ihtimali gündemdeyken, Iraklı Kürt lider Mesud Barzani’den de bir açıklama geldi. Barzani, ‘Suriyeli Kürtlerin geleceğinden endişeli olduğunu’ söyledi.

Barzani’nin bu görüşü, bir Amerikan heyetiyle yaptığı toplantıda dile getirdiği belirtildi. Barzani Erbil’de ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün yanı sıra ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Silliman, ABD Dışişleri danışmanlarından William Roebuck ve Erbil Başkonsolosu Steven Fagin’i ağırlarken, ofisinden yapılan açıklamada “Görüşmede, Suriye’deki durum ve son gelişmeler ele alındı” ifadeleri kullanıldı.

‘ENDİŞE BEYAN ETTİ’

Açıklamada, “Başkan Barzani, Suriye’deki Kürt ulusunun geleceğine dair endişelerini beyan etti ve onların Suriye’de karşı karşıya bulunduğu sorunlar ile meydan okumaların nasıl çözülebileceğine dair görüşlerini ve tavsiyelerini dile getirdi” denildi. Barzani’ye ‘Suriye’deki son gelişmeler, IŞİD’le mücadelede gelinen nokta ve ABD’nin Suriye’deki stratejisi hakkında bilgi verildiği’, Irak’taki hükümet kurma çalışmalarının da ele alındığı da belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum