'Barzani, Suriyeli Kürtler için çalışmalara başladı'

'Barzani, Suriyeli Kürtler için çalışmalara başladı'

ABD’nin Suriye’den çekilme kararından sonra Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani’nin Suriyeli Kürtlerin geleceği çalıştığını iddia etti. KDP’den henüz bir doğrulama y

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Suriyeli Kürtlerin geleceği konusunda Barzani'nin çözüm için devrede olduğu öne sürüldü.

Rudaw'a konuşan Bahtyar, "Mesud Barzani Rojava ile ilgili bir çözüm bulunması için perde arkasından çalışmalara başladı" dedi. Bahtiyar, yaptığı açıklamalarda, daha öncede Barzani başkanlığında Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve PYD'nin bağlı bulunduğu Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) arasında yapılan Erbil ve Duhok anlaşmalarını desteklediklerini ifade etti.

Cenevre sürecinin önemine değinen Bahtiyar, sözlerine şunları ekledi: "Kürtler destek sağlamak için diplomatik çalışmalar yürütmeye başlamalı. Kürdistan Bölgesi'ndeki bütün siyasi tarafların katılımıyla ortak bir heyet kurulmalı ve bu heyet sorunun tarafı olan ülkelerin başkentlerini ziyaret etmeli." KDP tarafından, konuyla ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.