Baro Başkanı Kaya, yargı reformu toplantısına katıldı

Baro Başkanı Kaya, yargı reformu toplantısına katıldı

Hakkari Barosu Başkanı Zeydin Kaya Ankara Hakimevi'nde düzenlenen Yargı Reformu Strateji toplantısına katıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Toplantıda Adalet Bakan Yardımcısı,TBB Başkanı,YÖK Başkanı,Adalet Bakanı, Danıştay Başkanı,Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

TBB Başkanı Feyzioğlu'nun taleplerinin başında Hukuk Fakülteleri Devlet Yeterlilik Sınavı vardı.Sayın Bakan,YÖK Başkanı ve Yargıtay Başkanı sınava destek verdiler.  

Feyzioğlu,belirli kıdemdeki avukatlar için yeşil pasaport talebini de dile getirdi.Sayın Bakan,bununla ilgili çalışmayı İç İşleri Bakanlığı ile yürüttükleri ve sonuç almayı ümit ettiklerini ifade etti.

Toplantı, coğrafi bölgeleri temsilen tesbit edilen baro başkanlarının,TBB yönetim  kurulu üyelerinin, disiplin kurulu başkanının,bazı yer başsavcılarının,komisyon başkanlarının,dekanların ve bürokratların katılımıyla yuvarlak masalar şeklinde devam etti.

Toplantıların bir seri halinde tekrarı ve kısa sürede belirli sonuçların alınması bekleniyor. Toplantıya Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya'da katıldı. 

1-846.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.