Bane maskesi satış rekoru kırıyor

Bane maskesi satış rekoru kırıyor

Dünya genelinde 5 milyondan fazla kişiyi etkileyen corona virüse karşı uzmanlar aşı bulunana kadar; karantina, maske, eldiven ve sosyal mesafenin önemine dikkat çekiyor.

Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight Rises) etkisi yıllar sonra kendini göstermeye devam ediyor. Corona virüse karşı tüm dünyanın maske kullandığı bugünlerde filmde Tom Hardy'nin canlandırdığı kötü karakter Bane'in taktığı maske, satış rekorları kırıyor.

Hollywood Reporter'ın haberine göre, film karakterlerinin kostümleri satan sitelerde Bane maskeleri yok satıyor. 

Filmde Bane karakterinin bu maskeyi takıyor olmasının nedeni, acı dindirici bir gaz salıyor olmasıydı. Ayrıca görüntü olarak da düşmanlarına korku salacak nitelikteydi. Tabii bir set kostümü olan bu maskenin hiçbir medikal koruyucu özelliği bulunmuyor.

Amerika ordusu dahil olmak üzere tüm yetkililer Bane maskelerinin alınmaması gerektiğini savunuyor.

Kostüm mağazalarından birinin sözcüsü olan David DeJac konu hakkında şunları söyledi:

"Satış rakamlarına bakarsak yetişkin maskeleri satışları, yılın bu zamanları için pek de normal olmayarak Nisan ve Mayıs'ta arttı. Satışlarda ve maske aramalarında sıradışı bir yükseliş var. Özellikle de yılın bu zamanlarına bakarsak. Hareketlilikteki artış maske kategorilerinde görülüyor. Ancak bu tarzi maske benzeri ürünler ve el dezenfektanları medikal özelliğe sahip değiller.

DeJac'ın sözlerine rağmen Bane maskesi satışları artmaya devam ediyor gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.