Bakırköy-İncirli metro istasyonu Newroz gerekçesiyle kapatıldı

Bakırköy-İncirli metro istasyonu Newroz gerekçesiyle kapatıldı

Bakırköy -İncirli Metro istasyonu bugün sabah saat 09.00'dan itibaren Newroz gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı.

İstanbul Bakırköy’de bugün yapılmak istenen Newroz kutlamalarına izin çıkmaması üzerine polis bölgeyi ablukaya aldı. Valilik kararıyla Bakırköy Metro İstasyonu da kapatıldı.

Çevikkuvvet ekipleri ve TOMA’lar, halk pazarının çevresine konuşlandırıldı. Bu arada, D-100 Karayolu yan yolda da polis ekiplerinin yığınak yaptığı görüldü.
Metroyu kullanmak için gelenler geri çevrilirken, alternatif olarak metrobüs ya da otobüsü yönlendirildiler.

İstanbul Valiliği, Bakırköy Halk Pazarı’nda bugün kutlanması planlanan Newroz etkinliğine izin vermemişti. Ankara’da da Kolej Meydanı’nda yapılması planlanan Newroz kutlaması, valilik tarafından yasaklandı.

metro1.jpg

DİYARBAKIR’DAN BULUŞMA ÇAĞRISI

Öte yandan Diyarbakır’da 21 Mart Salı günü kutlanacak Newroz için hazırlıklar devam ediyor. Tertip komitesi tarafından bilboordlara afişler, caddelere pankartlar asılırken, anons araçlarıyla da Diyarbakırlılar Newroz’a davet ediliyor. Tertip komitesi içinde yer alan DTK, DBP, HDP ve KJA temsilcilerinden oluşan bir heyet de, kutlamanın gerçekleşeceği Newroz alanında bu sabah incelemelerde bulundu.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven burada yaptığı açıklamada, Newroz’u 33 yerde kutlamak üzere başvuruda bulunduklarını, ancak bazı illerde güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını söyledi. “Yasakçı zihniyeti kınıyoruz” diyen Güven, bütün Diyarbakırlıları, valilikten izin çıkan Newroz alanında buluşmaya davet etti.

BAYDEMİR: 2013 RUHUYLA KUTLANACAK

HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir ise 2017 Newroz’unun 2013 Newroz’unun ruhuyla katlanacağını söyledi. Özgürlük, demokrasi, eşitlik için herkesi meydanda buluşmaya davet eden Baydemir “Newroz için alana gelecek herkes aynı zamanda tutuklu milletvekili ve belediye başkanlarının özgürlüğü için de burada olacak” dedi.
Ayrıca, çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve gazeteci davet ettiklerini hatırlatarak, davetlilerin devlet hiçbir engelle karşılaşmadan Diyarbakır’a gelebilmesini umut ettiklerini belirtti.
Baydemir, “Kayyımları da davet ettiniz mi?” sorusuna ise, “Biz halkımızı davet ettik, Newroz halkın bayramıdır” şeklinde cevapladı.

367 GAZETECİ İZLEYECEK

Newroz’u izleyecek gazetecilerin akreditasyon işlemleri de tamamlandı. Yapılan açıklamada 367 gazetecinin Newroz’u izleyeceği belirtildi. Diyarbakır Newroz’unu izleyecek yabancı gazeteci ve yayın kuruluşunun sayısı ise 163 olarak ifade edildi.

BULDAN YASAKLARI KINADI

BirGün gazetesinden Zeynep Kuray’a konuşan HDP Milletvekili Pervin Buldan, Newroz’un halkların bayramı olduğunu belirterek, devletin veya hükümetin isteği üzerine yasaklanmayacağını vurguladı. Newroz coşkusuna hiç kimsenin engel olmayacağını kaydeden Buldan, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Adana ve Mersin’deki Newroz yasaklarının da bir an önce kaldırılmasını istedi. Buldan da, Newroz’un 2013 ruhuyla kutlanmasının önemine işaret etti.

 

Kaynak:GazeteDuvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.