Bakırhan: Kürtlerin evi DEM Parti'dir

Bakırhan: Kürtlerin evi DEM Parti'dir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürt olanların evi de kapısı da DEM Partidir. DEM Parti Kürdün dili kültürü geleceği eşit haklara kavuşması için mücadele eden bir siyasi partidir” dedi.

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerinde partisinin düzenlediği halk buluşması etkinliklerine katıldı.

Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında Körfez ilçesindeki Yukarı Hereke Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Ardından Bakırhan, Dilovası ilçesindeki halk buluşmasında partililerle bir araya geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hereke’deki açılışın ardından Dilovası ilçesine geçti. Bakırhan ilçenin eski belediye binası önünde toplanan halka hitap etti.

Sözlerine Halepçe Katliamı'nı kınayarak başlayan Bakırhan şunları söyledi:

“AKP-MHP iktidarı ‘biz emekçilerin değil sermayedarların dostuyuz’ diyor. İstanbul’daki adayları ‘biz kazanırsak sermaye kazanır’ diyor. Onlar emekçinin, Alevinin, kadının gencin dostu değil bu fabrikayı çalıştıranların dostu. Asgari ücretle çalışanlar 17 bin TL ile ailelerini geçindirmeye çalışıyorlar. Elektrik ve su parası mı ödeyelim, okuyan çocuklarımıza harçlık mı verelim? Emekçi halkımız siz bunların umurunda değilsiniz.

AKP genel başkanı diyor ki ‘mümin sabredendir.’ Nereye kadar sabredeceğiz? Tabi ki müminiz, tabi ki inançlıyız, emekçiyiz, emekliyiz. Bir gün de saray 10 bin lirayla idare etsin. Asgari ücretlilere 17 bin TL para veriyorlar. 17 bin TL ile iş bulanlar, haydi buyurun ailesini geçindirsin. Geçindirebiliyor musunuz?  Bakın Ramazan ayı için eskiden bolluk bereket ayı deniliyordu. Ramazan ayında herkes dolabını doldururdu, yemeğini yapardı, komşusunu iftara davet ederdi. Şimdi bu Ramazan ayında insanlar baklavayı taneyle alıyor. Hurma alamıyor, hurmayı taneyle alıyor. Pide 20 TL olmuş.  Allah bunları uslandırsın.

“Sandıkta gereken cevabı vereceğiz”

Topa kaynak var, silaha kaynak var, SİHA’ya kaynak var, cezaevlerine kaynak var ama Erdoğan emekliye, asgari ücretliye kaynak yok diyor. Kürt illerinden yoksul oldukları için Dilovası’na gelenler, şimdi burada geçinemiyorlar ve yurtdışına gidiyorlar. Türkiye halkları ve emekçileri bu çıkarına, menfaatine çalışan sermaye dostu iktidarı sırtımızda taşıyacak mıyız?  Sanki yerel seçim değil de Türkiye harbe giriyormuş gibi SİHA’lar İHA’lar savaş ve operasyonlar tartışılıyor. Yerel seçimi tartışmaya yüzleri yok. Dilovası’nda olduğu gibi belediyenin hizmet binaları yok. Gençlerin kadınların gideceği tek bir kurum yok. Hizmet yok, alt yapı yok, bir köyden farkı yok. İnsanlarımız kanser oluyor. Bugüne kadar Dilovası'nda belediyenin yapmış olduğu tek bir açıklaması yok. Onur Hamzaoğlu’nu tanırsınız, profesör. Dilovasında insanlar zehir soluyor, insanlar kanser oluyor, diye rapor hazırladığı için cezaevine atıldı. Görevinden oldu. Bizim vekillerimiz önceki dönem Dilovası’yla ilgili onlarca araştırma ve soru önergesi verdi. Ömer Faruk Gergerlioğlu her gün o Meclis’te Dilovası’nı dile getiriyor, burada soluduğumuz havayı, yoksulluğu işsizliği dile getiriyor. Ama beyefendiler kulaklarını tıkamış iyi olduğumuzu, geçindiğimizi, mutlu olduğumuzu söylüyor. Zannediyorlar ki Dilovası halkı da Saray’da yaşıyor. Saraydan başlarını çıkarıp Dilovası’ndaki kadın arkadaşlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin ne yaşadığının farkında değiller. Bizim ne yaşadığımızın farkında olmayanlara sandıkta gereken cevabı verecek miyiz?

“Kürtlerin evi DEM Parti'dir”

Değerli kadın arkadaşlar bu seçimi siz kazanacaksınız. Bugüne kadar geleneğinden geldiğimiz bütün partilerinin en temel çalışanları kadın arkadaşlardır. Kürt kadınları emekçi kadınlar dünyanın 4 bir yanına ‘jin, jiyan, azadî” sloganları ile dünyanın dört bir yanına örnek bir duruş ortaya koydu. Şex Said efendiye hakaret eden bir iktidarla karşıyayız. Apê Musa’nın ismini sokaklardan kaldıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Kürt diline düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Mecliste iki kelime Kürtçe konuştuğumuzda bilinmeyen dil diyorlar. On bin yıllardır bu topraklar Kurdistan coğrafyasında Kürtler kendi ana dilleriyle yaşadılar var oldular Değerli seydalar, meleler Allah’u tealanın bize bahşettiği dili yok saymak sizce haram değil mi, günah değil mi? Bunlar Kürt yok diyorlar, Meclis’te konuşulduğu zaman bize yapmadıkları hakaret yok. En çok da iktidarın küçük ortağı bunu yapıyor. Dilovası’nda AKP’li aday çıkmış ‘ben de Kürdüm, Kürtler benim kardeşimdir’ diyor. Kardeşim Kürt olan bu meydanda olur. Kürt olan halkının davasının yanında olur. Kürt olan mecliste Kürtçe konuştuğumuz için sesimiz kısıldığı zaman itiraz eder. İstifa eder. Kürt olan Şex Said efendiye hakaretler edildiği zaman küçük ortağa cevabını verir. Evet siz de Kürtsünüz ama siz çanak yalayıcı, koltukçu rantçısınız. Kürt olanların evi de kapısı da DEM Partidir. DEM Parti Kürdün dili kültürü geleceği eşit haklara kavuşması için mücadele eden bir siyasi partidir.

Arkadaşlarımızı 31 Mart akşamı seçecek misiniz? Kürt illerine kaçak seçmen taşıdılar. Şırnak'a, Siirt’e, Kars’a. Kaçak seçmen dediğimizde asker polis, özel tim taşıyorlar. İstiyorlar ki sandıkta alamadıkları demokratik yol ve yöntemlerle yenişemedikleri Kürtlerin iradesini gasp etsinler. Ne yapacak Dilovası? Kürt illerinde seçmen olup ama oraya gidemeyen arkadaşlarımızı oylarını kullanmak için gönderecekler. Eğer gidecek arkadaşların ekonomik durumu iyi değilse lütfen en yakınındaki il ve ilçe örgütlerimize uğrasınlar, sıcak kaçak bir demli çaylarını içsinler, biletlerini alıp oylarını kullanmaya gitsinler. Her bir arkadaşımız telefon rehberine baksın, Kürt illerinde oyu olan ama gidemeyen arkadaşlarımızı lütfen ikna ederek il ve ilçe örgütlerimize yönlendirsinler, oylarını kullansınlar. Ne diyoruz? Bir haram seçmene karşılık helal seçmen göndermek hepinizin boynunun borcudur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.