Bakanlık: Yüksekova konutları için para talep etmedik

Bakanlık: Yüksekova konutları için para talep etmedik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasak döneminde evleri yıkılan mağdurlar için yapılan konutlar için herhangi bir ücret talep edilmediğini açıkladı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında 78 gün süren sokağa çıkma yasakları döneminde evleri yıkılan mağdurlar için TOKİ tarafından yapılan konutları için ortak alan, park, bahçe, çevre düzenlemesi ve tapu masrafı adı altında ücret talep edildiği gerekçesi ile meclise soru önergesi vermişti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dede’nin soru önergesini yazılı olarak cevapladı.

HDP’li Dede, 5 etaptan oluşan ve bir kısmının kura çekimi yapılarak hak sahiplerine devredilmesi beklenen konutların, çeşitli kalemler adı altında talep edilen paralardan dolayı devredilemediğini ve atıl durumda olduğunu savundu. 

Konutlar ile ilgili iddialara açıklık getirilmesi talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdikleri önergeye cevap verildiğini  belirten Dede, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süresi geçtikten sonra 20/02/2020 tarihinde 7/15462 Esas Sayılı yazılı soru önergemize verdiği cevapta bahse konu alanda ortak alan, park, bahçe, çevre düzenlemesi ve tapu masrafı adı altında herhangi bir ücret talep edilmediğini yazılı olarak tarafımıza iletmiştir. Ekte cevabını paylaştığımız bakanlığın beyanında da görüldüğü üzere hak sahiplerinden yasanın korunan menfaatine aykırı olarak çeşitli kalemler adı altında talep edilen paralar tamamen hukuk dışıdır. Bakanlığın açıkça kabul etmediği bu uygulamaya derhal son verilerek hak sahiplerinin daha fazla mağdur edilmemesini ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşırız.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum