Bakan Yılmaz: En çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz

Bakan Yılmaz: En çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatı halkın görüşünü alarak hazırladıklarını iddia etti. Yılmaz, "Yaptığımız değişikliklerle en çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz" dedi.

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü memleketi Sivas’ta açılış törenlerine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, ülkelerin gücünün iyi eğitimden geçen nitelikli insan gücünden geldiğini söyledi.

Bakan Yılmöz şöyle devam etti: “Bunun için de eğitiminin kalitesini artırmaya ve fırsat eşitliğini sağlamaya önem veriyoruz. Tam bağımsızlık için mutlaka ve mutlaka nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Bu bilgiyi kullanan nitelikli bilim adamlarına sahip olmak lazım. Bilgi yoksa tam bağımsız olamazsın. Kaliteli bir eğitim için bu dönem bütçeden en fazla payı eğitime ayırdık. Yine kaliteli bir eğitim için yeni derslikler yaptık. Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 36’dan 24’e düşürdük. 580 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık. Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002’de 28’di, bugün 17’ye düşürdük.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.