Bakan Yanık açıkladı

Bakan Yanık açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık, Türkiye’de 2,1 milyon hanenin elektrik faturası öderken devletten destek aldığını ifade etti.

Yanık, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açıklamasını eleştirirken sadece 2,1 milyon hanenin elektrik faturasını ödeyemediğini ortaya koydu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşın son aylarda dert yandığı elektrik faturalarıyla ilgili olarak şu mesajları paylaştı:

Duyuyoruz ki elektrik şirketleri Saray'dan yeni zam oranı için onay istemişler. Erdoğan, böyle bir şeyi onaylamayı sakın aklından bile geçirme, sakın! Bırakın zammı, iktidarın elektrik faturasında halka destek vermesi gerekir. Ya fatura inmeli ya halka destek verilmeli! Eğer bu soygun devam ederse biz halkımızla birlikte kararımızı verip, bu şirketlere ve faturalarına karşı adımlarımızı atacağız.

Yanık ise Kılıçdaroğlu’na yanıt verirken farklı bir veriyi ortaya koydu. Yanık’ın açıklaması da şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu, 1 Mart 2019’dan beri ayda 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında Elektrik Tüketim Desteği veriyoruz. Şimdiye kadar toplam desteğimiz 2,9 milyar TL’yi geçti. Farkındayım hızımızı takip etmek kolay değil ama biraz daha çaba beklemek hakkımız.

Yanık’ın bu ifadeleri sosyal medyada eleştirilen konular arasında yer aldı.

Sadece sosyal medya kullanıcıları değil, CHP cephesinden de Yanık’a tepki var:

7 milyona yakın kişi

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Eylül 2019 sonu itibarıyla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı toplam konut sayısı (konut, yazlık/mevsimlik konut ve inşaat halindeki konutlar dâhil) 38,4 milyon.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de 2008 yılında 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün azalma eğilimi göstererek 2020 yılında 3,30 kişiye düştüğü görüldü. 

Yanık'ın paylaştığı veri ile hesaplanacak olursa Türkiye'de 7 milyona yakın kişi faturasını ödeyemediği için destek alıyor. (Independent Türkçe)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.