Bakan Soylu anket açıkladı!

Bakan Soylu anket açıkladı!

Anayasa referandumu için Bursa'da 'evet' propagandası yürüten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anket açıkladı. Soylu "Bu sabah elime geçen bir ankette oyumuzun yüzde 52 olduğunu gördüm" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmalarına Bursa’da devam etti.  Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde bir grup üniversiteliye hitap etti.

1980 Anayasası’nın darbe anayasası olduğunu, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edildiğini belirten Süleyman Soylu, şunları söyledi: “Biz iki adım attık, iki adım daha atmak istedik. Biz ilerlemeye çalıştık ancak bizi ya darbeyle, ya ekonomik ya da siyasi krizlerle karşı karşıya getirdiler. Artık biz bunun bu ülkede tekrar etmesini istemiyoruz. Başbakanların her an ipi cebinde gezmesini istemiyoruz. Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının bir gömleği idamlık bir gömleği bayramlık demesini istemiyoruz”

‘BİZİ LANETLE ANARLAR’

Süleyman Soylu daha sonra Mudanya Mütareke Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Kendilerine itimat edilmesini isteyen Soylu”Biz size yanlış bir öneride bulunmadık. Allah’a sığınırız. Allah’tan korkarız. Ezanların hürmetine söylüyorum” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “200 yıl sonra, 300 yıl sonra gelecek nesiller eğer ‘Siz yanlış, eksik bir öneride bulundunuz’ derlerse bizi lanetle anarlar. Oysa bize, ‘Ellerine geçen fırsatı silahla, zorlukla, şiddetle değil, oyla, demokrasiyle Türkiye’yi geleceğe taşıdılar’ diye dua etsinler istiyoruz.”

‘BU SABAH EİLME BİR ANKET GEÇTİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra Bursa Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda muhtarlar ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin oylarını sürekli artırdığını söyleyen Soylu şöyle dedi:

“AK Parti, siyaseti gerginleştiriyor diyorlar. İzan var ölçü var, AK Parti siyasete yüzde 34 oy ile başladı. Bu sabah elime geçen bir ankette oyumuzun yüzde 52 olduğunu gördüm. Vatandaşın beğenisini kazanmak, hizmet yapıp gönlünü kazanmak kolay bir şey değil. Gideceksin hizmet edeceksin. MHP ile beraber oturduk, bir adım biz geldik bir adım onlar geldi. Ortada bir nokta da buluştuk ve ittifak kurduk. Peki biz MHP ile ittifak ederek bir ortaya bir anayasa sunduk Artık yüzde 25 yetmeyecek. Yüzde 50. İşte bu yüzden vatandaşa gideceksin, dertlerini dinleyeceksin ve çözüm olacaksın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.