Bakan Selçuk’tan tepki çeken içerikler için açıklama: Onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum

Bakan Selçuk’tan tepki çeken içerikler için açıklama: Onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim içeriklerine gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Selçuk, etkinlik saati görüntülerini ekibe güvenerek denetlemediğini ve içeriklerin çocuklara uygun olmadığını be

“Yayınlara da hassasiyet göstereceğiz”

“Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam” diyen Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.

Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.

Uzaktan eğitimin ilk gününde ortaokul öğrencilerini 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra idam edilen Adnan Menderes’in idamını gösteren bir animasyon yayınlanmış ve görüntüler tepki çekmişti. EBA yayını öncesinde Demokrat Parti belgeselinin yayınlanması ve ders aralarında ilahı çalınması da eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.