Bakan Selçuk: Salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak

Bakan Selçuk: Salgın bitse de uzaktan eğitim kalıcı olacak

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sabah gazetesine uzaktan eğitime geçişin birinci yıldönümü nedeniyle verdiği mülakatta pandemi dönemi bittikten sonra da uzaktan eğitimin devam edeceğini söyledi.

Bu bir yıllık dönemde EBA altyapısını güçlendirdiklerini aktaran Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. Hibrit modelini uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyimimiz oldu. Bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. Birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun" dedi.

Selçuk, uzaktan canlı ders yapan öğretmen sayısının yaklaşık 885 bine ulaştığını belirterek, öğrencilerin derslere katılım oranlarının ilkokulda yüzde 66, ortaokulda yüzde 73, lisede de yüzde 77 olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.