Bakan Selçuk: Okullara verilen ara uzatıldı

Bakan Selçuk: Okullara verilen ara uzatıldı

Okullara verilen ara uzatıldı. Bakan selçuk okulların 30 nisan tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Koronavirüs Bilim Kurulu "eğitim" gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Bakanların açıklamalarından satır başları;

Sağlık Bakanı Koca;

-Okullara verilen ara uzatılacak.

-Her gün açıkladığım vaka tablosu gözler önünde. Israrlı uyarılarımız karşılığını tam gösterseydi üzüntülerimiz daha az olacaktı. Daha az hastamız olacaktı. 

-Yaşları 60'ın üzerinde 2 hastamız taburcu oldu.

- Özellikle kontrollü yaşam daha nasıl olabilir minimal temas nasıl sağlanabilir anlamında bir çalışma yapılıyor olacak. Ulaşım uçak minibüs ve benzeri alanda bir takım bilim kurulu önerileri olabilir.

-Hiçbir test ücret karşılığı asla yapılsın istemiyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

-Bilim kurulunun önerisiyle evde eğitim süreci 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

- 80 bin ücretli öğretmenin de derslere girmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

-LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair üç senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel kararlara bağlı. 

-Özel okul ücretleri, özel okul temsilcileriyle görüşmemizde gündeme geldi, telafi edileceği için problem çıkacağını sanmıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.