Bakan Koca, vaka sayısı artan ve azalan illeri paylaştı

Bakan Koca, vaka sayısı artan ve azalan illeri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 1 hatfa içinde vaka sayısı en çok artan illerin Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne; en çok azalan illerin ise Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son hafta 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım" dedi. Bakan Koca paylaşımında ayrıca illerdeki vaka artışını ve azalışını gösteren grafiklere yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında artışın yaşandığı illerin, azalan illeri örnek alması gerektiğini belirterek "Riski tüm illerde düşürelim" çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada vaka sayılarının arttığı ve azaldığı illeri karşılaştırarak yüksek riskli illerin düşük riskli illeri örnek alması çağrısında bulundu. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Ağrı Adıyaman'a, Batman Samsun'a, Bingöl Ordu'ya, Bitlis Balıkesir'e, Diyarbakır, İstanbul'a, Mardin Trabzon'a, Van İzmir'e, Siirt Rize'ye, Hakkâri Sinop'a, Şanlıurfa Konya'ya, Şırnak Zonguldak'a, Uşak Tokat'a, Iğdır Giresun'a… örnek olsun! Riski tüm illerde düşürelim" ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.