Bakan Koca: İzmir’de 1 ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışı var

Bakan Koca: İzmir’de 1 ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışı var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının seyrini değerlendirmek üzere gittiği İzmir’de açıklamalarda bulundu:

Koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz. Ülkenin her yerinde bu artışın aynı olmadığını biliyoruz. İzmir bu anlamda bakanlık olarak merce altına aldığımız merkezlerimizden biri oldu. Şehir merkezine ve diğer illere dönüşler nedeniyle vaka sayısının artması olası. Bu yüzden İzmir'in kritik bir yeri var."

İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışı gördük. Son bir haftada yüzde 10'a geriledi. Son dönemde İzmir’de zatürre oranı yüzde 40 oranında düştü. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükünü azaltmak. İzmir’de şu an 445 filyasyon ekibimiz sahada çalışıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.