Bakan Işık: Fırat Kalkanı olmasa, PYD kantonları birleştirmişti

Bakan Işık: Fırat Kalkanı olmasa, PYD kantonları birleştirmişti

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fıratk Kalkanı Harekatı'nın PYD'nin Suriye'de Afrin ile Kobani ve Cezire kantonlarını birleştirmesini engellediğini ifade etti.

Türkiye'nin bu coğrafyada istikrarı teminat altına alması gerektiğini söyleyen Işık, "Türkiye'nin hızlı kararlar alabilmesi ve süratle uygulayabilmesi lazım. Parçalı bir yapı olsaydı Fırat Kalkanı Harekatı kararını alabilir miydik? Fırat Kalkanı kararını almasaydık bugün PYD kantonları birleştirmiş olur muydu? Olurdu" dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI'

Işık, devam etti: "Bunun maliyetinin Türkiye'ye ne olacağını hepimiz hesap edebiliyoruz. Şu içinde yaşadığımız süreç bile 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.