Bakan Dönmez'den HDP'li Dede'ye doğalgaz yanıtı

Bakan Dönmez'den HDP'li Dede'ye doğalgaz yanıtı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin verdiği soru önergesine cevap veren Enerji Bakanı Fatih Dönmez Yüksekova ilçesinin doğalgaz boru hattı yapım ihalesinin bu yıl yapılacağını söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari ve ilçelerinde doğalgaz boru hattı alt yapı ve iletimine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemi ile TBMM'ye verdiği soru önergesine yanıt geldi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından önergeye verilen yanıt ile ilgili açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Türkiye’de birçok ilde ısınma ve enerji sorununun doğalgazla giderildiğini, Hakkari'nin coğrafi konumundan dolayı uzun ve soğuk kış geçirdiğini hatırlattı ve Hakkari'nin ısınma sorununun yanı sıra hava kirliliğinin ve buna bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarının yaşanmaması için bir an önce doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Dede bakanlıktan kendisine verilen cevaba ilişkin şu ifadeleri kulland: "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına verdiği soru önergesini cevaplayan bakanlık; Hakkâri ili Yüksekova İlçesine doğal gaz arzı sağlamaya yönelik ‘ Yüksekova Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’ni 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkaracağını beyan etmiştir.  Hakkâri merkez ve ilçelerinin tamamının doğal gaza kavuşması için projelerin takipçisi olacağımızı tüm halkımızın ve kamuoyunun bilmesini isteriz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.