Bakan Albayrak: Yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor

Bakan Albayrak: Yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleştiğini, böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerin güçlendiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

Bakan Albayrak: TÜFE Haziran ayındaki yıllık %12,62'den Temmuz ayında %11,76'ya geriledi.  Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.