Bahçeli’den ‘Seçim Kanunu’ değişikliği çağrısı

Bahçeli’den ‘Seçim Kanunu’ değişikliği çağrısı

Gündeme dair yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhalefete yüklenerek, Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması yönünde çağrıda bulundu.  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Memleket Masası” çağrısını eleştirirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun baskın bir seçim durumunda Gelecek ve DEVA partisine milletvekili verilebileceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Bu itibarla Türkiye'nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır.

*Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.

*Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır.

*TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.

* Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.

* Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.

* Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.

*Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin tavizsiz ve yılmaz savunucusudur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin sevdası Türklük ve Türkiye'dir.

*Ekseni kaymış siyasi partilerin Türkiye'yi uçuruma çekme hazırlığına müsaade edilmeyecek; CHP-İP-HDP-FETÖ-PKK, bunlara rağbet ve refakat eden diğer güdümlü siyasi defolar Cumhur İttifakı'nın kutlu iradesini ve istiklal mücadelesini kesinlikle aşamayacaklardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.