Bahçeli'den AYM'nin Gergerlioğlu kararına tepki

Bahçeli'den AYM'nin Gergerlioğlu kararına tepki

Bahçeli'den AYM'nin Gergerlioğlu kararına tepki: Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesini eleştirdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"AYM, Gergerlioğlu'nu bireysel başvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemiştir. PKK/KCK propagandası yaptığından dolayı 96 gündür Sincan Cezaevinde bulunan söz konusu karanlık şahsın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. Yani CHP'li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu'na milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor?"

"AYM bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken milletimizin, şehitlerimizin milli şerefimizin tartışılmaz hak ve tarihi çıkarlarını gasp ettiğinin farkına ve bilincine ne zaman varmayı planlıyor? Ne hakkı, neyin ihlali? Ne zamandır hainin hakkı oluyormuş! Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.