Bahçeli'den ABD'ye tepki: Nedir bu çektiklerimiz?

Bahçeli'den ABD'ye tepki: Nedir bu çektiklerimiz?

MHP lideri Bahçeli, ABDnin YPG'ye verdiği desteğe tepki gösterdi. Bahçeli, "ABD ile temas kesilirse, siyaset yerine silah konuşursa, eller tetiklere giderse olacakları hesap edip sonuçlarını düşünen var mıdır? Nedir bu çektiklerimiz?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin IŞİD’le mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli askeri olan Korgeneral Paul E. Funk’un, Menbiç’te YPG’lilerle fotoğraf çektirmesine ve verdiği mesajlara tepki gösterdi. Bahçeli, “ABD’li komutan Funk, ‘Türkiye’nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını’ söylemiştir. Yanlış hesap bu sömürgeciye göre nedir? Eğer haine kahraman diyorlarsa bu ABD ile müttefiklik nasıl sürdürülecektir?” dedi.

‘HELİKOPTER DÜŞÜĞÜ ANDA YAŞANAN PATLAMA’

Antalya’da partisinin İl ve İlçe Başkanları Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’de TSK’ya ait Atak helikopterinin düşürülmesine değinerek, şunları söyledi:
“Helikopterimiz düştüğü anda yaşanan patlama akıllara pek çok soru getirmiştir. Sınırlarımızda büyük bir hareketlilik vardır. Bir günde 11 şehidin acısı ocaklara kor gibi düşmüştür. Vatan savunmasının, arzu etmesek de acı verici sonuçları doğmaktadır. İnancımıza göre şehitler ölmemiştir. Türkiye felaketlerin üstesinden gelecektir. Terörle girdiğimiz bu yüksek mücadele mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır.”

‘ASIL YANLIŞ HESABI KENDİLERİ YAPIYOR’

ABD’yi eleştiren Bahçeli, şöyle dedi: “ABD’li komutan Funk, Türkiye’nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını söylemiştir. Yanlış hesap bu sömürgeciye göre nedir? Türkiye’nin PKK ile mücadelesini tuhaf buluyormuş. Funk asıl yanlış hesabı kendilerinin yaptığını görememiştir. Eğer haine kahraman diyorlarsa bu ABD ile müttefiklik nasıl sürdürülecektir? ABD ile temas kesilirse, siyaset yerine silah konuşursa, eller tetiklere giderse olacakları hesap edip sonuçlarını düşünen var mıdır?
Nedir bu çektiklerimiz? ABD özel kuvvetlerinin teröristlerle nöbet tutmaları rezilliktir. Bu durum açık çatışmaya doğru gitmektedir. ABD, PYD’nin yanında yer almıştır. FETÖ başaramayınca diğer terör örgütleriyle buluşmuştur. ABD yanlıştan dönmez ise duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır.”

‘TÜRKİYE GİRDİĞİ BİR SAVAŞTAN MAĞLUP DÜŞMÜŞ BİR ÜLKE DEĞİLDİR’

Bahçeli, şöyle devam etti: “Dostluk ve düşmanlık gibi iki keskin uçtan diğerine geçiş süreçlerinde önce bağımsız karar verebilme ve mütekabiliyet esas olmalıdır. Geleneksel Türk dış politikası burada anlamını bulmuştur. Türkiye girdiği bir savaştan mağlup dönmüş bir ülke değildir. ABD hiçbir sözünü tutmamıştır.
Kabullenmediğimiz her dayatmayı bir yenisi izliyor. Bunu reddediyoruz. ABD’nin gözetiminde Menbiç’ten Afrin’e terörist kaydırıldığı medyaya yansımıştır. Kılıçdaroğlu nasıl kıvranırsa kıvransın Afrin’e mutlaka girilmeli, teröristlerden arındırılmalıdır.
Afrin’e girmeyeceksek Zeytin Dalı harekatını neden başlattık? Bunu Kılıçdaroğlu bilmiyorsa, bölgeyi her fırsatta bildiğini söyleyen Muhasebeci Kenan da mı bilmiyor?”

BÖLGEMİZ ÇOK VAHİM GELİŞMELERE GEBEDİR’

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin önemli gelişmelere gebe olduğunu belirterek, şunları söyledi: “‘Kızıl Elma’ desek kilosunun ne kadar olduğunu sorarlar. Bunlar ki anca ‘falanımıza filan olur’la, unutmayın kafamızı çevirdiğimizde de yalan olup kurumuş yaprak gibi savrulup giderler. Ege ve Akdeniz’de gerilim politikası uygulayanlar gaflettedir.
Suriye İsrail jetini vurmuş, İsrail hemen misilleme yapmıştır. Bölgemiz çok vahim gelişmelere gebedir. Buhran süreci çok tehlikeli şekilde mesafe almaktadır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.