Bahçeli: Fezlekelerin önünde millet, arkasında devlet var

Bahçeli: Fezlekelerin önünde millet, arkasında devlet var

MHP’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı Ankara’da başladı. MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli’nin 9. kez aday olduğu kongrede salona, “Cumhur İttifakı’nda Birlik, Türkiye’de Dirlik” pankartı yer aldı.

 Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tek aday olduğu ve dokuzuncu kez MHP liderliğine seçilmesi beklenen kurultayda salona, “Cumhur İttifakı’nda Birlik, Türkiye’de Dirlik”, "Safımız Belli, Tarafımız Belirgin Sevdamız Millettir”, “Terörle Mücadele Andımız Milli Beka Ahdımız”, “Birlikte Başardık, 1923 Birlikte Başaracağız, 2023” pankartları asıldı.
.

TÜM KATILIMCILARA COVİD TESTİ YAPILDI

Tüm kongre katılımcılarına, salonda bulunan görevlilere ve misafirlere Covid-19 testi yapıldı. Sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen kurultayın Divan Başkanlığı’na Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın seçildi.

CHP, İYİ PARTİ, HDP'YE DAVETİYE GİTMEDİ

CHP, İYİ Parti ve HDP’ye davetiye gönderilmeyen kurultayda AK Parti’yi temsilen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in aralarında bulunduğu 5 kişilik heyet bulundu. AK Parti’nin yanı sıra Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Makedonya Türk Demokratik Partisi’nden de heyetler katıldı.

Merkez Yönetim Kurulu’nda yüzde 40’ı bulan bir değişim yapılması bekleniyor. MHP’nin kurultayında üst kurul delegelerinin kullandığı oylarla 75 asil 25 yedek Genel Başkan ve MYK seçimi yapılacak. Ayrıca MDK 9 asil ve 5 yedek üyeyle seçilecek.

BAHÇELİ: FEZLEKELERİN ARKASINDA DEVLET VAR 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son olarak HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi üzerinden milletvekilleri hakkındaki fezlekeler için "Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz" dedi. Erken seçime ilişkin de mesaj veren Bahçeli "Erken seçim diye tutturanlar, seçimler zamanında yapılacak Türkiye rotasından çıkmayacaktır" dedi. 

HDP'ye kapatma davası açılmasının 'milletin yüreğine su serptiğini' belirten Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

VAZGEÇMEYİZ KORKU İLE...

 Mart ayının 18'inde, yani bugün, Çanakkale ruhunun ilhamıyla, İstiklal Marşımızın ikramıyla, şühedanın itibarıyla, milletin iradesiyle, ülkücü ömürlerin ihlasıyla, 13. Olağan Büyük Kurultayımızı ifanın emsalsiz kıvancını yaşıyoruz. Hesap yapmayız çıkar ile, çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı'yız. Düşmeyiz vurmak ile, durmayız engel ile, çünkü biz Türk Milleti'yiz. Vazgeçmeyiz korku ile, dönmeyiz tehdit ile, çünkü biz Türkiye'yiz. Hem ülkemizin hem de dünyanın kıyasıya mücadele ettiği Covid-19'dan dolayı kurultaya katılımı mecburen sınırlı tuttuk. Her arkadaşımızla gönül birlikteliği içindeyiz. Her şeyin başı elbette sağlıktır, dikkatli olmalıyız. Geride kalan 1 yıllık zamanda Covid-19 virüsünden dolayı hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, tedavi gören kardeşlerimize şifalar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 13. Olağan Büyük Kurultayımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Günümüz kutlu olsun, milletimiz huzurlu olsun, devletimiz birlik bulsun.

HDP, TÜRK DEMOKRASİNİN ÇEVRESİNİ SARMIŞ MAYIN TARLASIDIR

 Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz, milli gönüllerdeyiz. Zaman oldu, şafağı sökmeyen gecelerde ülkülerimizin nuruyla aydınlandık. Zaman oldu bir hilal uğruna, hakikat uğruna güneş gibi battık. Anılarımızı pusula yaptık, açıldık geleceğe. Acılarımızdan ders aldık, tutulduk gerçeklere. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk durduk. Vazgeçmedik sevdamızdan. Çünkü yolu doğru olanın yükü ağır olur dedik. Devletin bölünmez bütünlüğüne saldırının adı özgürlük değildir. Üniter devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü vekillerin fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek, siyaset değildir, adamlık değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır, CHP beşinci kol faaliyetidir, İYİ Parti, Türkiye'nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir. İP'in başkanı Cumhur İttifakı için etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin proje bazlı ittifak olduğunu açık itiraf etmiştir. Bu neyin projesidir, hazırlayanlar kimlerdir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir. Zalimlere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun köküdür. Cumhur İttifakı'nı arayan Pensilvanya'da, Kandil'de değil, başkent Ankara'da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.

ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR

 Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanına, AK Partili kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Bizim ittifakımız, ihanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de can ve mal güvenliği yok derken, 10 milyon işsiz olduğunu söyleyerek halt etmiştir. Her muhtarlığa özel kalem müdür atanırsa işsizliğin sona ereceğini cahilce müjdelemiş. CHP Genel Başkanı, tarlayı bilmez, traktöre binmez, çiftçimizi konuşur. Bakkala girmez, marangozu tanımaz, esnafımızı konuşur. Memurlarımızdan ve işçilerimizden bahseder, sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan utanmaz.

SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK

 Zilletin aşısı 2023 yılının haziran ayında demokratik vasılalarla yapılacak. Bu aşı zillete zehir olarak yansıyacaktır. Milletin üstünde bir güç ve mercii yoktur. Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki, seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. İstikbale Cumhur İttifakı ile ulaşılacaktır. Bize hiç kimse bahane ileri sürmesin. Türk milleti, PKK-FETÖ ittifakını değil, cumhurun ittifakını seçecektir.

ARTIK PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜŞ YOKTUR

 MHP olarak 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık, güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını ilk dile getiren, terörist Selahattin Demirtaş'tır. İçi boş, günü kurtarmaya dönük, taktik bir adımdır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. (Yeni anayasa çalışmaları) Önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Ayrıca siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır. Anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı, milli irade dolandırıcısıdır. Temiz toplum, temiz siyaset tezahür etmeli, kalpazanlar afişe edilip kayıtlanmalıdır. 

6052ff014e3fe11904a48af0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum