Bahçeli: Barzani'den bize yalnızca post olur

Bahçeli: Barzani'den bize yalnızca post olur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Barzani'den asla dost olmayacak, olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlık referandumuyla ilgili açıklamasına ilişkin “Barzani’den asla dost olmayacak, olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır. ‘Bağımsız Kürdistan’ demek, yıkım demektir. ‘Bağımsız Kürdistan’ demek, Türkiye’nin kırım ve kopuşu anlamına gelecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Sakarya’da düzenlediği ‘evet’ mitinginde konuştu. IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin bağımsızlığı referanduma götüreceği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, Kerkük’teki bayrak tartışmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kerkük’ün şu anda baskı ve dayatmayla kültürel haklarından koparılmak istendiğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, “Türkmen kardeşlerimiz, peşmergenin taciz ve tahrikiyle boğuşmaktadır. Muhataplarını uyarıyorum. Kerkük, pırıl pırıl bir Türk şehridir. Bu hakikat değişmeyecektir. Kerkük, dün Türk’tü; mutlaka ne pahasına bedeli ne kadar ağır olsa bugün Türk’tür, yarın da Türk kalacaktır. Türkmenlerin hakkını hiçbir terörist, hiçbir gaddar ve şiddet yanlısı gasp edemeyecektir. Barzani’den asla dost olmayacak, olsa da yalnızca üzerine basıp, gezeceğimiz post olacaktır” diye konuştu.

'BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN’ DEMEK…

IKBY Başkanı Barzani’nin bağımsızlığı referanduma götüreceğini açıklamasını da eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi: “ABD eski Başkan Yardımcısı Biden, bir defasında Barzani’ye demişti ki ‘Müsterih olun. Sizin de benim de ömrüm bağımsız bir Kürdistan kurulmasını görmeye yetecek’. Kimin ömrünün neye yetip, yetmeyeceğini sadece Allah bilecektir. Fakat bizim bildiğimiz bir şey vardır. ‘Bağımsız Kürdistan’ demek, yıkım demektir. ‘Bağımsız Kürdistan’ demek, Türkiye’nin kırım ve kopuşu anlamına gelecektir. Değil Biden ve Barzani’nin ömrü, gelecekteki torunlarının hayatı bile böylesine bir zillete şahitlik edemeyecektir. Türk milleti, Kürdistan’a izin vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, evinin önünde kurulması planlanan ruhsatsız, bölücülük ve düşmanlık kampına müsaade etmeyecektir.”

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum