Bağış: İç savaş yaşanmaması için 'Evet' demeliyiz

Bağış: İç savaş yaşanmaması için 'Evet' demeliyiz

Eski Avrupa Birliği ve Devlet Bakanı, Baş müzakereci aynı zamanda 22, 23 ve 24. dönem AK Parti İstanbul Milletvekilliği yapan Egemen Bağış, Cri Türk'ten Tülin Tonkuş'un gündeme ve 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin sorularını yanıtladı.

Eski bakan, "'Evet' dersek Türkiye'de neler değişecek?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi. 
Bağış, "Paketin içerisinde 18 madde var, evet demek için de en az 18 sebep var. Ama bu 18 sebebin dışında, Türkiye'yi güçlendirmek için, istikrara kavuşturmak için, Türkiye'de bir daha fitne, iç savaş yaşanmaması için ‘evet' demeliyiz. Onun dışında maddelere tek tek bakarsak; milletvekillerinin gerçekten yasa yapıcı hale gelebilmesi için, seçme yaşındakilerin seçilebilmesinin önünü açabilmek için, yargının tarafsız olduğu kadar bağımsız olmasını sağlamak için, yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki denetim mekanizmasının doğru kurgulanabilmesi için, Hakim-Savcılar Kurulu'nun toplumun hassasiyetlerini temsil edebilen ve herhangi bir çete, cemaat, grup veya çıkar çevresi tarafından ele geçirilmesini engellemek için, terörün bitebilmesi için, ekonominin bitebilmesi için ‘evet' demeliyiz" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ ATATÜRK'ÜN HAYALİNİ KURDUĞU BAĞIMSIZLIK İÇİN ÇALIŞIYOR'

Bağış ayrıca, "Gerek 15 Temmuz'da Türkiye'nin yalnız bırakılması gerek referandum sürecinde toplantıların engellenmesine bakacak olursak Türkiye dışlanıyor mu?" sorusuna şu cevabı verdi: "15 Temmuz'da yaşadıklarımız aslında Türkiye'de bir iç savaş çıkarma çabasıydı. Ama bütün bu yaşadıklarımız ilkokul mezunu şarlatan bir emekli vaizin aklının yetmeyeceği kadar komplike ve kapsamlı projelerdir. Yani bunun arkasında aşağılık bir aklın olduğu, dış güçlerin olduğu apaçık ortadadır. Dış güçler de Türkiye'nin hayrını istememiş, zayıflamasını istemişlerdir. Türkiye'nin büyüdükçe budanan, kurudukça sulanan bir ağaç gibi olmasını istemişlerdir. Ama Ak Parti ise Atatürk'ün hayalini kurduğu tam bağımsızlığı gerçekleştirmek için çalışıyor. Güçlü bir Türkiye, büyüyen bir Türkiye yaratmak için çabalıyor ve bundan rahatsız olunuyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.