Bağdadi'nin ‘sağ kolu' Irak'ta öldürüldü

Bağdadi'nin ‘sağ kolu' Irak'ta öldürüldü

Irak devlet TV kanalı IMN, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ‘sağ kolunun' Irak'ın batısında gerçekleştirilen hava saldırısında öldürüldüğünü bildirdi.

Ebu Bekir el Bağdadi'den sonra örgütün ikinci adamı olan ve sözde 'Savaş Bakanı' görevini yürüten Hamid el Cumeyli, Irak'ın batısında gerçekleştirilen hava saldırısında öldürüldü.
IMN'ye Irak istihbarat servisinden yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Askeri İstihbarat Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda Irak'ın El Kaim bölgesinde yer alan ve IŞİD yöneticilerinin bulunduğu karargâhı vurdu" denildi.

Açıklamada hava saldırısının ne zaman gerçekleştirildiği belirtilmezken, IŞİD'in yöneticilerinden iki kişinin daha öldürüldüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.