BAE, Türkiye dahil 13 ülkeye vize vermeyi durdurdu

BAE, Türkiye dahil 13 ülkeye vize vermeyi durdurdu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye de dahil olmak üzere çoğunlukla Müslüman nüfusa sahip 13 ülkenin vatandaşlarına yeni vize vermeyi durdurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) nüfusunun çoğu Müslüman olan 13 ülkeye vize vermeyi durdurduğunu açıkladı.

Reuters’ın haberine göre listede Türkiye’nin yanı sıra Suriye, Afganistan, İran, Pakistan, Yemen, Kenya, Irak, Cezayir, Lübnan ve Tunus da bulunuyor.

Ajansa konuşan bir BAE kaynağı, bunun güvenlik gerekçesiyle yapıldığını söyledi. Vize yasağının istisnaları olup olmadığı ise bilinmiyor.

Karar IŞİD’in Suudi Arabistan’da bombalı bir saldırı düzenlemesinin ardından geldi. Geçen hafta Cidde’de Birinci Dünya Savaşı anmaları sırasında düzenlenen bombalı saldırı, ülkede yabancıları hedef alan bombalı saldırı oldu.

Saldırıda birkaç kişi yaralanırken hayatını kaybeden olmadı. Fakat bunun ardından Fransa, BAE’deki vatandaşlarına yönelik bir güvenlik uyarısı yayınladı.

BAE vize vermeyi durdurduğu ülkelerin bazılarıyla halihazırda kötü ilişkilere sahip. Fakat Reuters’a konuşan kaynaklar bu uygulamanın dış politikadan bağımsız olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.