Babasına yardımcı oluyordu, şimdi düğün yemekleri hazırlıyor

Babasına yardımcı oluyordu, şimdi düğün yemekleri hazırlıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Nezaket Şahin (17) okulların tatil olduğu dönemde, düğünlerde aşçılık yapıyor.

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy Köyü'nde yaşayan İdris ve Kevi Şahin'in 3 kız 3 erkek çocuğundan en küçüğü olan İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Nezaket Şehin (17), aşçı olan babasından yemek yapmayı öğrendi. Küçük yaşlarda düğün yemekleri yapmak için babasına yardımcı olan Şahin şimdi kendisi de babası gibi düğün ve taziyelerde yaklaşık bin kişilik yemek yapıyor. Okulların tatil olduğu dönemlerde toplu yemek yapan Şahin, aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Yemek yapmayı çok sevdiğini belirten Şahin, okulunda da başarılı olduğunu ve Beden Eğitimi Öğretmeni olmak istediğini söyledi. Şahin, "Çok küçük yaşta babamla beraber düğünlerde ve köydeki taziyelerde yemek yapmayı öğrendim. Zamanla artık her türlü yemeği yapmaya başladım. Okullar tatil olunca, hafta sonları düğünlerde yemek yapmaya gidiyorum. 600 ve bin kişilik yemek hazırlıyorum. Öncede babama lazım olan malzemeleri hazırlıyorum. Şimdi artık babam sadece yanımda duruyor." dedi.

Daha önce kendisine yardımcı olması için kızını yanına aldığını anlatan baba Şahin, şimdi ise kızının yanında olduğunu söyledi. Baba Şahin, "Tek başıma düğünlerde yemek yapmak zordu ve yardımcı olsun diye kızımı yanıma alıyordum. Bana gerekli malzemeleri hazırlıyordu. Ama aşçılık mesleğini öğrenmeye çalıştı. Bir yandan okuluna devam edip, bir yandan da bana yardımcı oldu. Şimdi artık bütün düğün yemeklerini hazırlıyor. Ben şuanda kızımın yanında yardımcı olarak çalışıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.