Azerbaycan, Ermenistan'ı 'insani ateşkesi' ihlal etmekle suçladı

Azerbaycan, Ermenistan'ı 'insani ateşkesi' ihlal etmekle suçladı

Azerbaycan, Ermenistan’ı bu sabah yürürlüğe giren “insani ateşkesi” ihlal etmekle suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun Terter kenti ve bölgedeki köylere ateş açtığını duyurdu.

Bakanlıktan daha sonra yapılan açıklamada ise Ermenistan ordusunun yerel saatle 08.05'te Laçın istikametinden Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiği belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ateşkese uyacaklarını söyleyen Nikol Paşinyan’a tepki göstererek “Ermenistan Başbakanı yine yalan söylüyor” dedi.

Azerbaycan, ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam olarak uyduğunu bildirdi.

Ermenistan'dan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan'ın Dağlık-Karabağ'da yeniden "insani ateşkes" ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, açıklama sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etmişti.

Ateşkes TSİ 07:00'de yürürlüğe girmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.