Aynı aileden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun tutuklandı

Aynı aileden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun tutuklandı

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katlettikten sonra evlerini ateşe vererek kaçan ve dün Bozkır ilçesinde saklandığı mezarlıkta yakalanan Mehmet Altun, tutuklandı.

Meram ilçesinde 7 kişinin katledilmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlı Mehmet Altun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Katil Mehmet Altun, Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz günü Yaşar Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Barış Dedeoğulları’nı silahla katlettikten sonra evi ateşe verip kaçtı.

Mehmet Altun dün Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'nde polis ve jandarma ekiplerinin arama tarama faaliyeti sırasında saklandığı mezarlıkta yakalandı.

Katliam zanlısı Altun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi.  

Mehmet Altun oluşturulan güvenlik koridorundan adliyeye alındı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "tasarlayarak canavarca hisle 7 kişiyi öldürme", "yakarak mala zarar verme", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "taşıma ruhsatsız silah bulundurma" suçlamalarından tutuklandı.

Konya Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde aynı aileden 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, 04.08.2021 tarihinde Bozkır ilçesi kırsalında yakalanan şüpheli M.A, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Tasarlayarak Canavarca Hisle 7 Kişiyi Öldürme, Yakarak Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet ve Konut Dokunulmazlığının İhlali’ suçlarından dolayı Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanma talebi ile sevk edildi. Zanlı, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi” ifadeleri kullanıldı.

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma dosyasında yer alan görüntü çözüm tutanaklarında dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. 

Dosyada yer alan Altun’a dair toplanan görüntülerde, saldırganın 29 Temmuz’da Renault marka Clio model mavi aracı kiraladığı öğrenildi. Katil Altun’un kiraladığı aracın fotoğrafını çektiği de görüntülere yansıdı. Görüntülerde, Altun’un katliamı gerçekleştirdiği 30 Temmuz’da öğlen saatlerinde tek başına bir AVM’ye giderek, bir masada oturduğu ve telefonuyla uğraştığı, 12 dakikalık bir sürenin ardından AVM’den ayrıldığı yer aldı.

Katil Altun’un 30 Temmuz’da saat 16.37’da bir benzin istasyonunda tek başına aracını park ettiği ve markete gittiği, 13 dakika sonra ayrıldığına dair görüntüler de dosyaya eklendi. Altun’un katliamdan yarım saat önce girdiği bir benzin istasyonunda, bir adet 5 litrelik su, bir adet 1 litrelik su ve sigara aldığı, 5 litrelik su şişesini istasyonun bahçesinde boşaltarak, benzinle doldurduğu anlara ait görüntüler, tutanaklara geçti. Altun’un 17.38 sıralarında istasyondan ayrıldığı görüldü.

Daha sonra 17.56’da Dedeoğulları ailesinin evine giden katil Altun, daha sonra evden ayrıldı. Altun, 18.19’da ikinci kez Dedeoğulları ailesinin evine geliyor. Katil Altun’un aile evine iki gelişi arasındaki 24 dakikalık süre, tutanaklarda yer almadı.

Dedeoğulları ailesinin evinde bulunan kameralardan birinin bahçenin ön tarafını, ikincisinin evin yan tarafını, üçüncüsünün ise bahçenin arka tarafını gördüğü kaydedildi. Dedeoğulları tarafından bahçeye takılan tek kamera görüntüsünün çözüm tutanağında, saldırganın elindeki silahla aile bireylerini bahçeye topladığı, bahçe kapısını kapattıktan sonra sandalyeye oturarak aileyle konuştuğu kameralara yansıdı.

Kamera görüntülerinde, katilin ilk olarak silahı Yaşar Dedeoğulları’na doğrultulduğu, Serpil Dedeoğulları’nın silahı almak için yerden aldığı bir cismi saldırganın yüzüne fırlattığı, daha sonra silahlı almak için diğer aile bireylerinin saldırganın üzerine yürüdüğü görüldü.

Aile bireylerinin silahı almaya çalıştığı sırada katil Altun’un ateş etmesi sonucu ilk Metin Dedeoğulları’nın vurulduğu, ardından Barış ve Serpil Dedeoğulları’nın yere düştüğü görüntülere yansıdı. Görüntülerde, zanlının Metin ve Barış Dedeoğulları’na yeniden dönerek ateş ettiği, silahına mermi doldururken kaçan Sibel Dedeoğulları’nın peşinden gittiği, daha sonra Altun’un aracından benzini alarak yeniden bahçe kapısından içeriye girdiği anlar tutanaklara geçti. Görüntü çözüm tutanaklarının son kısmında ise evden dumanların yükseldiği, katil Altun’un ise aracına binerek, hızla uzaklaştığı görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.